Az edző nagy ötlete

CS. P.CS. P.
Vágólapra másolva!
2008.01.10. 01:01
Címkék

Noha az olimpiai futballtor na szabályai szerint minden csapatnak megvan a lehetősége három 23 évesnél idősebb játékos nevezésére, a hagyományosan inkább a fiatalok versenyének tekintett eseményre ritkán viszik el az edzők az ország legjobbjait. Ezért keltett némi meglepetést Pierluigi Casiraghi, az olasz U21-es és olimpiai válogatott edzője ötlete: a szakvezető szívesen meghívná csapatába az Európa-bajnokságra utazó felnőttválogatottból kimaradó sztárokat.

„Ha rajtam múlna, vinném Gianluigi Buffont és Luca Tonit is” – hökkentette meg

hallgatóságát a játékosként a Juventusban, a Lazióban és a Chelsea-ben is megforduló korábbi támadó, akinek azonban valószínűleg „be kell érnie” a svájci–osztrák tornát nagy valószínűséggel kihagyó Filippo Inzaghival, Alessandro Del Pieróval vagy Francesco Tottival.

Igen, Francesco Tottival, ugyanis a válogatottságot 2006 nyarán végleg lemondó Roma-csatárt szintén csábítják az olimpiai együtteshez. Az aktuális olasz gólkirály azonban – legalábbis egyelőre – nem rajong a nyári programért: „Úgy érzem, Roberto Donadonival szemben lennék tisztességtelen, ha a nagyválogatottba nem, az olimpiai csapatba azonban elmennék.”

S ha az AS Roma csapatkapitánya nem is, Filippo Inzaghi alighanem rögtön igent mondana Casiraghi hívására – legalábbis erre következtethetünk legutóbbi nyilatkozatából.

„Örömmel utaznék Kínába, az olimpia ugyanis mindig nagyon érdekelt, megtiszteltetés lenne szerepelni Pekingben”– lelkendezett a 34 éves labdarúgó az ötletet hallva. Pedig egy harminc feletti sztár esetében már az is nagy szó, ha az illető a nyári szabadsága ideje alatt futballozni akar...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik