Az edző Tottit kritizálta

CS. P.CS. P.
Vágólapra másolva!
2008.01.14. 23:35
Címkék

Ilyen sem történik minden nap: Luciano Spalletti, a Roma vezetőedzője a klub ikonjának számító csapatkapitányt, Francesco Tottit bírálta az Atalanta elleni – amúgy 2–1-re megnyert

– bajnokit követően a sajtó nyilvánossága előtt. A váratlan kirohanást azért is fogadták meglepődve az újságírók, mert a fővárosiak győzelméhez a támadó szabadrúgásgólja is kellett.

„Totti gólt rúgott ugyan, de sokkal kevesebbet nyújtott, mint amire képes lett volna – kritizált a 48 éves szakvezető. – Én azt mondom, ha valaki két találatot szerez egy meccsen, de ötöt is elérhetne, nem lehetünk elégedettek vele. Vasárnap is ilyesmi történt, hiszen Totti a gólja után hetven percig eltűnt a mezőnyben, és ezzel a többiek munkáját nehezítette meg. Nem elég jó futballistának lenni, harcolni és küzdeni is tudni kell.”

Különös megvilágításba helyezi a nyilatkozatot, hogy a La Gazzetta dello Sport éppen a támadót választotta csapata legjobbjának, a 6.5-ös osztályzatot a következőkkel indokolva: „Nem ez volt Totti legjobb teljesítménye, de elégnek bizonyult ahhoz, hogy a tartalékos Atalanta ellen győzelemhez segítse csapatát.”

Spalletti szigorú véleménye aggodalomra adhat okot a Roma szurkolói körében, hiszen a mester és a játékos kapcsolata ez idáig kiváló volt, de legalábbis annak tűnt. Az 1999 és 2004 között a klubnál dolgozó Fabio Capello és Totti korábbi összetűzése azonban intő jel lehet – a „Farkasok” vezére adott esetben harapni is tud.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik