Kellenek a tehetségek is

D. L.D. L.
Vágólapra másolva!
2008.02.02. 23:45
Címkék

Habár az elmúlt napokban azt lehetett hallani, hogy nagytakarítást tartanak Diósgyőrben, Vágó Attila vezetőedző minden ilyen híresztelést határozottan cáfol. Sőt ha kell, nem csupán a csapata, hanem a gárda saját nevelésű labdarúgói mellett is kiáll.

„Szeretném megnyugtatni szurkolóinkat, nem akarunk lemondani fiatal, saját nevelésű tehetségeinkről – jelentette ki Vágó Attila. – Azért tartom szükségesnek ezt leszögezni, mert az utóbbi napokban a különböző internetes fórumokon és egy-két lapban is hajmeresztő képtelenségek jelentek meg.”

Az edző szavaival élve ilyen képtelenség, hogy a diósgyőri vezetők több, a gárdához kötődő fiatal labdarúgó kölcsönadását tervezik. Pedig ittott neveket is lehetett hallani, többek között a 19 esztendős Huszák Tamás és a 18. életévét tavaly októberben betöltő Menyhért Gergő volt a szurkolói szóbeszéd legfőbb témája.

„Szó sincs arról, hogy kölcsönadnánk Huszák Tamást – kezdte a felsorolást Vágó Attila. – A középpályás több őszi mérkőzésen is bizonyított már. Tudása és a képességei alapján helye van a csapat keretében. A másodosztályú Szolnok vezetői még csak nem is érdeklődtek iránta klubunknál. Ami Menyhért Gergőt illeti: el kell ismernem, kinőtte az NB III-ban szereplő együttesünket. Csakhogy pillanatnyilag rutinos, tapasztalt labdarúgók alkotják a védelmünket, így aligha tudna bekerülni a csapatba. Elképzelhető, hogy a szülők és a játékos kérésére, a vezetők beleegyezésével május végéig elengedjük a másodosztályú Kazincbarcikához. Biztos vagyok benne, hogy a korosztályos válogatott labdarúgó egy-két éven belül stabil helyet harcol ki magának a DVTK védelmében.”

Nemcsak a távozók, hanem a lehetséges érkezők neve is nagy port kavart Diósgyőrben – mint például az újpesti Széki Attila ügye.

„Elképzelni sem tudom, honnan vették, hogy átigazoltuk a mindössze tizennyolc esztendős támadót – háborgott tovább a DVTK-Borsodi vezetőedzője. – Valóban részt vett néhány edzésünkön, de nem kínáltunk neki szerződést. Tulajdonosaink egyébként is elhatározták, hogy kölcsönjátékosokra nem tartanak igényt. Márpedig Széki Attilát az újpestiek végleg nem engedték volna el.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik