Gólgazdag döntetlen

CS. P.CS. P.
Vágólapra másolva!
2008.03.20. 00:53
Címkék

Sokan a február 24-i Chelsea–Tottenham Ligakupadöntő visszavágójaként emlegették a két csapat szerda esti bajnokiját, s ha azt nézzük, hogy Didier Drogba már a 3. percben gólt fejelt, a jó három hete alulmaradó londoni kékek elszántságára valóban nem lehetett panasz. Az elefántcsontparti támadó találata választ adott az őt az utóbbi időben gólínsége miatt bírálóknak, egyúttal alátámasztotta Avram Grant menedzser jövőbe látó képességeit, a mester ugyanis a meccs előtt megjósolta: „Nincs ok aggodalomra, biztos vagyok benne, hogy Drogba gólt szerez.”

A szerdai találkozó és a Ligakupa-finálé közti párhuzamot erősítette, hogy Jonathan Woodgate, a Tottenham védője mindkét meccsen eredményes volt: a White Hart Lane-en a 12. percben egyenlített. A mérkőzés hátralévő része sem telt eseménytelenül, az ütközet összesen nyolc gólt hozott, így a „visszavágó” végül 4–4-es döntetlennel zárult.

Ami a Manchester United és a Bolton csatáját illeti: jelentőségét nem az eredmény adta – Sir Alex Ferguson együttese tartalékos felállásban is könnyedén átgázolt ellenfelén –, hanem Cristiano Ronaldo teljesítménye. Az aktuális szezonban félelmetesen futballozó portugál újabb két góljával már 33-nál jár az idényben, ezzel megelőzte a manchesteri örökranglistán 32 góllal álló George Bestet, s így a klasszikus csatárokat figyelmen kívül hagyva már ő vezeti a listát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik