Kötelező jól futballozni

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2008.03.31. 00:49
Címkék
Sem a Vasas, sem pedig az Újpest számára nem lesz tét nélküli a hétfő esti összecsapás. Előbbi szívesen feledtetné a hétközi kupakudarcot, utóbbi folytatná hadjáratát a bajnoki címért. Nem lesz hiány izgalomban, és remélhető, hogy a nívó sem hibádzik majd.

Jó meccs lesz a Vasas–Újpest – mert annak kell lennie. Így gondoljuk, hiszen két motivált csapat találkozik hétfő este a Fáy utcában, s vélhetően nem lesz alacsony színvonalú a mérkőzés.

A Vasas labdarúgói számára nagy a tét. Az angyalföldiek a bajnokságban bukdácsolnak – kikaptak otthon a Fehérvártól és legutóbb Pakson is –, ráadásul az NB II-es IntegrálDAC-cal szemben kiestek a Magyar Kupából. A hírek arról szólnak, hogy több játékos számára is vízválasztó lehet az Újpest elleni bajnoki, mert Jámbor Jánosnak, a piros-kék együttes tulajdonosának elfogyott a türelme. Nem akar többet lézengő, akaratgyenge futballistát látni a pályán. Ha mégis, annak súlyos következményei lehetnek. Ugyanakkor Mészöly Gézának nincs könynyű dolga, hiszen Pakson Füzi Ákos és Tóth András – a védelem két legrutinosabb tagja – piros lapot kapott, ők nem léphetnek pályára az Újpest ellen. Hiányzik a sérült támadó, Petar Divics, ráadásul a héten sérüléssel bajlódott Csedomir Pavicsevics és Tóth Balázs is. Utóbbi két labdarúgó várhatóan összekapja magát, de így is meghatározó játékosokat kénytelen nélkülözni Mészöly Géza.

Az Újpest futballistái sem panaszkodhatnak tétnélküliségre. A lila-fehérek kikászálódtak a gödörből, és utóbbi két bajnokijukat úgy nyerték meg, hogy még csak gólt sem kaptak a Kaposvártól, illetve a Honvédtól. Feltűnő volt ezen a két összecsapáson, hogy a lila-fehérek megváltoztatták a taktikájukat. Az Újpest már nem akar szépen játszani, „csupán” nyerni – de mindenáron. Ez az akaratos futball volt jellemző Urbányi István együttesére Kaposváron és a Honvéd ellen is, de Angyalföldön még több kell, hiszen a sikerek ellenére maradt elég kritikus hang. Sérültekből Újpesten sincs hiány: Ivan Dudics, Vermes Krisztián és Sasa Radulovic nem lép pályára az Illovszky-stadionban, mert nincsenek tökéletes állapotban. Az elmúlt napokban Sadjo Haman és Böjte Attila is kihagyott néhány edzést, ám elképzelhető, hogy ők pályán lesznek. Az Újpest célja, hogy győzzön a Fáy utcában, és továbbra is kövesse az MTK-t, lépést tartva a riválisokkal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik