Honvéd: kiütésre kiütés a válasz!

AMLER ZOLTÁN, SZŰCS ANDRÁSAMLER ZOLTÁN, SZŰCS ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2008.04.03. 02:04
Címkék
Visszavágott a Honvéd a Vasasnak a Kőér utcai vereségért: a Komjádi uszodában 14–8-ra győzött, s ezzel 4–4-re alakította a nyolc pont eléréséig tartó párharc állását.

A tudásuk összekovácsolta őket.

Odahaza, a Kőér utcai miniuszodában az Euroligában és a bajnoki elődöntő első felvonásán tudásuk sehogyan sem akart megmutatkozni (nem ment nekik a játék, és akkor még enyhén fogalmaztunk), ettől, no és a kérdőjelek sorával tarkított jövőkép miatt zűrzavaros, szétesett csapat benyomását keltették. Az önérzetük azonban nem engedte, hogy a szombati kudarc (9–15) után újfent betlizzenek, összeszorított foggal mentek neki a Vasas pólósainak.

Az eredmény? Kiütésre kiütéssel válaszoltak!

Két negyedet követően úgy vezettek a honvédosok 6–4-re (volt 6–2 is…), hogy négy találatukat nagyjából öt méterről, a szabaddobást egyből eldobva szerezték – Bárány Attila, Molnár Tamás, Kovács Olivér és Kiss Gergely járt túl ekképpen védője, no és a tehetetlen Nagy Viktor eszén. Ennél mindazonáltal árulkodóbb volt a társaság védekezése: az egyre inkább növekvő előny olyannyira összehozta a játékosokat, hogy a közösség akarata kemény együttes védekezésben mutatkozott meg, s mindezt képtelen volt áttörni a szokása szerint kombinatív, sokmozgásos támadójátékkal kezdő, ám az idő múlásával fokozatosan ötlettelenné váló bajnokcsapat. No igen, más úgy pólózni, hogy előnyben a gárda, s más, amikor üldözni kell az ellenfelet, amikor nagyon kellene a gól…

A felek közötti szerdai különbség igazán a folytatásban mutatkozott meg markánsan: amíg a Honvéd az emberelőnyöket is szép sorban belődözte (zsinórban hatból hatot!), a Vasas sorra hagyta ki őket, sőt Varga Dánielnek még ötméteresből sem sikerült az ezúttal frenetikusan védő Gergely István mögé juttatnia a labdát. Amikor a harmadik negyed végén Bárány szabaddobásból, svédcsavarral iszonyatos bombagóllal 10–5-re alakította az állást, a két érdekelt tisztában volt azzal, minden eldőlt.

A góldús utolsó nyolc perc nem osztott, nem szorzott, vigyáztak is egymásra a felek, ennek köszönhetően ezúttal békésebb, nyugodtabb légkörben ért véget a csata, mint legutóbbi találkozásuk alkalmával.

S hogy mi lesz majd szombaton? Ember, szakértő legyen a talpán, aki erre megadja a választ. Mert mi lesz akkor, ha mind a két csapat jól játszik majd ugyanazon a meccsen…?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik