Újítani tudott a Domino

AMLER ZOLTÁN, SZŰCS ANDRÁSAMLER ZOLTÁN, SZŰCS ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2008.04.07. 23:47
Címkék
A Domino ismét elengedte a Vasast (0–3), ám ezúttal nemcsak utolérte, hanem alaposan le is hagyta (11–7), így 6–4-es előnyt szerzett a nyolc pontig tartó párharcban.

Kőér utca? A forgatókönyv, leg alábbis annak eleje jól ismert: ellép a Vasas. Pedig hányszor és hányszor felhívta már játékosai figyelmét a start fontosságára Kovács István, de hiába. A kezdeti fel-le úszkálást, a kívülállónak roppant unalmas, a vízben lévőknek roppant fárasztó tempózást követően a vendégek ébredtek hamarabb: az első, végletekig kijátszott fórt Steinmetz Barnabás, a másodikat átlövésével Varga Dániel váltotta gólra úgy, hogy közben Nagy Viktor megfogta Kiss Gergely ötméteresét. De hogy még kacifántosabb legyen a Domino helyzete, arról Varga Dénes gondoskodott, aki a kontratámadásnál nem hibázott – no igen, az lett volna a meglepő, hiszen egyedül nézhetett farkasszemet Gergely Istvánnal.

„Nem lehet úgy játszani, ha állandóan hagyjuk elmenni a Vasast…” – kelt ki magából még az első találkozót követően Kovács István. Ehhez képest…

Ehhez képest a folytatásban a korábban látottak szöges ellentétét láthattuk: a Domino szépen építgette állásait, a második negyed elején Bárány Attila duplájának, Szivós Márton büntetőjének és Hárai Balázs akciógóljának köszönhetően utolérte riválisát. Tette ezt úgy, hogy az első szünetben végleg elveszítette balkezes óriását, Kiss Gergelyt. A szokatlan „bravúr” oka: a nyolcadik percben, Katonás Gergő és Kiss között történt testi kontaktus után az olimpiai bajnok az arcát fogta, miközben a Vasas pólósa senkitől sem zavartatva lőtt a kapuba – a jelenetsor olyannyira kihozta a sodrából a Domino 7-esét, hogy a szünetben a bírói „Hogy vagy?” kérdésre nem éppen úriember módjára válaszolt. A végleges kiállításon maximum az ebből semmit sem halló közönség lepődött csak meg igazán…

Kulcsembere elvesztése sem törte meg a házigazdát, rendre ellenfele előtt járt, igaz, 6–6-ig a Vasas rendre kiegyenlítette a magas hőfokú csata állását. A hetedik Domino-gólra (Vindisch Ferenc csuklója hosszú idő után jelezte, van még benne muníció) nem érkezett válasz, sőt Vári Attila kíméletlen átlövésével 8–6tal zárult a harmadik etap.

Mivel a Vasas az első két (belőtt) emberfórt követően a többit egytől egyig elbaltázta (főszerepben az ezúttal is magabiztos Gergely István), és mert nem ment sem a Varga testvéreknek, sem a Steinmetz fivéreknek, sem Kovács Róbertnek, sem Tóth Mártonnak, ráadásul a szerencse is elpártolt a társaságtól (kapufahegyek), szép lassan ismét egyoldalúvá vált a csata. Azzá, hiszen Molnár Tamás tarthatatlan volt centerben, Szivós Márton és Gór-Nagy Miklós mezőnyben igazolta klasszisát – egyszersmind a végén könnyedén zsebelte be a fontos pontokat a Domino. Ki gondolta volna ezt 0–3-nál?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik