Gólok az olimpiáért

CS. P.CS. P.
Vágólapra másolva!
2008.04.13. 00:58
Címkék

Filippo Inzaghi nemrég azt nyilatkozta, a pekingi olimpián szívesen játszana együtt Alessandro Del Pieróval az olasz csapatban. Nos, ha a két játékost valóban elviszi Kínába Pierluigi Casiraghi, az U21-es és az olimpiai együttes edzője (másképp fogalmazva: ha a páros kimarad Roberto Donadoni Eb-gárdájából), akkor a szombat esti Juventus–Milan bajnoki rangadót nyugodtan értékelhetjük egyfajta kedvcsinálóként az olimpiai játékokhoz.

A mérkőzés első három gólját ugyanis éppen a két támadó szerezte: előbb Del Piero helyezett jobbról a Milan kapujának jobb alsó sarkába, majd Inzaghi rúgott két gólt abból a fajtából, amely már-már a csatár védjegyének számít. Az első találatnál Kaká bal oldali beadása után volt jókor jó helyen, és továbbította a labdát két méterről az üres kapuba, a másodiknál pedig Daniele Bonerától kapott egy passzt, hogy aztán – a változatosság kedvéért – hét méterről gurítson az őrizetlen hálóba.

És amikor már valószínűleg mindenki tudomásul vette, hogy a szünetben a Milan vonulhat előnnyel az öltözőbe, a félidő utolsó percében a Juventus váratlanul egyenlített. A gól előtt Del Piero szerzte viszsza harcosan az elveszettnek tűnő labdát, amelyet aztán Mauro Camoranesi ívelt középre, David Trezeguet kapura fejelt, és bár Zeljko Kalac elsőre még hárított, Hasan Salihamidzic végül csak begyötörte a kapuba. A Milan ausztrál kapusa különös módon reklamált lest a találat után: a gól után egyszerűen lefogta a bosnyák középpályást.

Csapattársánál jóval durvább volt Bonera, aki a 68. percben szándékosan beleszállt Mohamed Sissoko lábába – az ezért kapott piros lapja teljesen megérdemelt volt. Bár a kiállítás nyomán nem omlott össze a Milan, Salihamidzic a 80. percben remek fejesével megszerezte a Juventus győzelmét érő gólját.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik