Waltner Róbert: két gólra a századiktól

VOLESZÁK GÁBORVOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2008.04.25. 00:55
Címkék
Izgalmas párharc szemtanúi lehetünk a péntek esti Vasas–ZTE mérkőzésen, a különcsata két főszereplője Németh Gábor és Waltner Róbert. Utóbbi „feladata”, hogy tovább növelje góljai számát, előbbi pedig arra törekszik, hogy ezt megakadályozza. Az egerszegi támadót, Waltner Róbertet csupán két gól választja el az élvonalban a bűvös századiktól, a kapuban azonban épp egy korábbi csapattársa áll…

Mészöly Géza nem beszélt a levegőbe, amikor másfél héttel ezelőtt beajánlotta a válogatottba Waltner Róbertet. A zalaegerszegiek támadója az azóta eltelt napokban is bizonyította, hogy a neve nem pusztán a nemzeti csapatunkra jellemző oly kínos csatárínség miatt vetődhetett fel. A Vasas vezetőedzőjének véleményét („megérne egy próbát…”) alátámasztotta, hogy Waltner Róbert legutóbb a Kaposvár (2–0), majd a Bp. Honvéd ellen (2–1) is a mezőny legjobbja volt, ráadásul a fővárosiaknak rúgott két gólja a góllövőlista élére repítette (a csatár tizenhatszor volt eredményes, teljesítményének értékét növeli, hogy arab emírségekbeli kalandja miatt az ősszel csak hét összecsapáson lépett pályára).

De ez még nem minden. A harmincesztendős játékos számára immár elérhető közelségbe került a jubileumi, századik élvonalbeli találat is – ha úgy tetszik: kétlépésnyire, amelyet éppen a dicsérő szavakkal nem fukarkodó Mészöly Géza együttese ellen tehet meg.

„Minek is tagadjam, boldog lennék, ha már pénteken összejönne a századik” – somolygott Waltner Róbert. Igaz, ehhez legalább kétszer kell túljárnia a hazaiak kapusának, Németh Gábornak az eszén. A két labdarúgó jól ismeri egymást (az ezredforduló előtt a Videotonban, három esztendeje pedig a Vasasban játszottak együtt, utóbbi állomáshelyen több-kevesebb sikerrel), mégsem tudnak jól bevált receptet a másik hatástalanítására. Vagy legalábbis diplomatikusan fogalmaznak az ellenfél kvalitásairól.

„Nehogy azt higgye, hogy Waltner Róbertre fel lehet készülni – rázta a fejét Németh Gábor. – Vérbeli lesipuskás támadó. A Honvédnak rúgott második gólja tipikusan rá jellemző: lekezelt egy távoli lövést, majd tíz méterről a kapuba helyezett. Már csak ezért sem szabad egy pillanatra sem egyedül hagyni. Senkitől és semmitől sem fél, ha egyedül vezeti kapura a labdát, érdemes kivárni, mert az utolsó utáni pillanatban is tol még rajta egyet. De mintha az idén még nem láttam volna a tizenhatoson kívülről gólt szerezni…”

Nem bizony, mert nem is szerzett. És van még egy gyengéje: a lelke.

„Mindig is voltak gondjaim az önbizalmammal – helyeselt erre a felvetésre az egerszegiek támadója. – Most persze nagyjából rendben vagyok, de rettentően nyomaszt a pályán, ha nem érzem a támogatást. Egyébként jól tudja ezt Németh Gábor is, aki velem együtt akkor képes igazán remek teljesítményre, ha a szakvezetőség és a szurkolók egyaránt kiállnak mellette. Azt hiszem, ha másban nem is, ebben nagyon hasonlítunk egymásra.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik