Cristiano Ronaldo elismerése

CS. P.CS. P.
Vágólapra másolva!
2008.04.29. 17:39
Címkék

Megvan az első.

A Premier League gólkirályának járó elismerést, az európai Aranycipőt, az idei Aranylabdát és a FIFA Az év játékosa-díját még nem osztották ki, a nagybritanniai Professzionális Labdarúgók Szövetsége (PFA) azonban már megválasztotta az aktuális szezon legjobbját. Elképzelhető, hogy végül a felsorolt címek mindegyike egy futballistához kerül, egyelőre azonban csak annyit jelenthetünk ki tényként: a négyezer tagot számláló szigetországi szervezet szerint az idényben Cristiano Ronaldo nyújtotta a legkiválóbb teljesítményt.

„Miután az egész évadot végigdolgozod, hogy tehess valamit a csapatodért, nagyszerű érzés átvenni a PFA elismerését, amely ösztönzést jelenthet a további fejlődéshez” – hangzott a Manchester United 23 éves szélsőjének értékelése. A játékos csapata keddi BL-meccse miatt nem vett részt a hivatalos díjkiosztón, a kitüntetést Sir Alex Ferguson menedzsertől vette át.

A legjobb fiatal labdarúgónak járó elismerést az Arsenal 20 éves középpályása, Cesc Fabregas kapta. A szavazatok alapján a Premier League-szezon válogatottja a következő: James (Portsmouth) – Sagna (Arsenal), R. Ferdinand (MU), Vidics (MU), Clichy (Arsenal) – Gerrard (Liverpool), Fabregas (Arsenal), C. Ronaldo (MU), A. Young (Aston Villa) – Adebayor (Arsenal), Fernando Torres (Liverpool). A másodosztály álomtizenegyében nem szerepel magyar játékos.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik