FTC: az utolsó lehetőség

VOLESZÁK GÁBORVOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2008.04.30. 01:39
Címkék
Az éllovas Kecskemét a szintén élvonalbeli szereplésre ácsingózó Ferencváros vendégeként lép pályára csütörtökön. A másodosztályú rangadó tétje, hogy növekszik, csökken, vagy éppen megmarad a két gárda közötti nyolcpontos különbség a tabellán. A Fradi egyszer sem tudta legyőzni a kecskemétieket a másodosztályban.

Bobby Davison, a Ferencváros vezetőedzője nem sokáig ünnepelte csapata mezőkövesdi győzelmét (3–0), mondván, a Kecskemét elleni meccsre kell koncentrálniuk. Érthető az angol szakember óvatossága: irányítása alatt ugyanis ez lesz a zöld-fehérek első jelentős (ha nem a legjelentősebb) próbatétele. Hogy érzékeltessük az erőviszonyokat: a Bőcs és a Mezőkövesd (papírforma szerinti) legyűrése csak könnyed gyakorlatnak számított a soron következő feladathoz képest, s mégis mindkét esetben megizzadtak Lipcsei Péterék.

De csütörtökön nem lehet botlani: élet-halál harc várható az Albert-stadionban. Döntetlennél minden marad a régiben, viszont ha az éllovas Kecskemét nyer, az e pillanatban harmadik helyezett Ferencváros hátránya 11 pontra nő a feljutást érő első helytől. Hazai győzelem esetén viszont öt pontra apadna a hátrány, Bobby Davison pedig máris mosolygósabban várná a folytatást.

Egyelőre nincs miért örülnie a szakembernek, hiszen biztosan kezébe került az elmúlt két év statisztikája, amelyből kiderül, hogy a Fradi az NB IIben egyszer sem győzte le a Kecskemétet. A sor idegenbeli 2–2-vel kezdődött, majd a folytatásban az Üllői úti 1–3 már Gellei Imre távozását hozta. A legfájóbb persze a KTE 4–0-s hazai diadala az ősszel, amikor a Kecskemét szinte lemosta a pályáról a Fradit.

Nem csoda, hogy ezen felbuzdulva a kecskemétiek önbizalomtól duzzadva készülnek az újabb megmérettetésre.

„Kitűnő a hangulat az öltözőben – adott rövid helyzetjelentést Csordás Csaba, a kecskemétiek rutinos támadója, aki a Fradi mumusa. – Volt egy remek sorozatom, amely épp az ősszel szakadt meg. Előtte zsinórban hat meccsen voltam eredményes a zöld-fehérek ellen, a négy nullás sikernél viszont »csak« gólpasszt adtam.”

A vendégek – fittyet hányva arra, hogy az Üllői úton lesz a meccs – győzelemre készülnek.

„Tudat alatt sokan a feljutással foglalkoznak, de egyelőre felesleges erről nyíltan beszélni – elmélkedett Csordás Csaba. – Viszont ha most nyernénk, óriási lépéselőnybe kerülnénk. Mindegy, ki rúgja a gólt, mindegy, hogy egy vagy négy a különbség, a lényeg a győzelem.”

Mint ahogy a hazaiak számára is.

Bár Bobby Davison irányításával sem szárnyalnak a zöld-fehérek, legalább újra megtanultak nyerni – legutóbb épp Lisztes Krisztián és Bartha László becserélésének köszönhetően. Most mégis – előbbi hosszú kihagyása miatt – csak utóbbi játékos kaphat helyet a kezdőcsapatban, pedig a Lipcsei Péter, Lisztes Krisztián tandem a siker záloga is lehet a középpályán.

„Nem hiszek abban, hogy két hét alatt sokat lehet változtatni egy csapaton – vélte a kecskeméti támadó. – Korábbról ismerem Csank Jánost, tudom, milyen jó munkát végez. Persze az új szakember érkezése sokaknak pluszmotivációt jelent, de minket sem kell különösebben noszogatni…”

Megmondtuk: élet-halál harc lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik