Ismét fordítana a Loki

Á. L.Á. L.
Vágólapra másolva!
2008.05.20. 01:19
Címkék

Család- vagy gyermekbarátinak cseppet sem nevezhető időpontmódosítást követően úgy fest: kedd este – alapesetben, azaz hosszabbítás és tizenegyesek nélküli végjáték esetén – fél tizenegykor pont kerül a Ligakupa első szezonjának végére. Annak megválaszolása ellenben, hogy az első mérkőzésen 1–0-ra nyerő Fehérvár, vagy a Ligakupa mellett a Magyar Kupában és a bajnoki hajrában is az aranyéremre hajtó DVSC-TEVA sikerével zárul-e a szurkolókat a legritkább esetben felcsigázó sorozat, csillagjósi feladvány.

Minimális előnye és a Disztl László vezetőedző által vázolt kezdőcsapat a fehérváriak sikerét sejteti, a piros-kékek tudniillik a szombati, Oláh Gábor utcai 3–0-s bajnoki vereség után az adott körülmények között a legerősebb összeállításban vennének revánsot a Lokin – és gyűjtenék be a nagydöntő győztesének járó nyolcmillió forintos csekket. A hét végi eredményből messzemenő következtetéseket ugyanakkor már csak azért sem érdemes levonni, mert – a Fehérvárral ellentétben – a DVSC-TEVA-t a finálé visszavágóján a szombati nyerő társaságból egyetlen játékos sem képviseli. Arra ellenben érdemes visszaemlékezni, hogy a döntő nyitó felvonásán Disztl László együttese jóval tekintélyesebb fórt is összehozhatott volna – egy, a keddivel több ponton megegyező DVSC ellen.

A debreceniek javára szólnak ugyanakkor a közelmúlt vonatkozó eredményei, a Loki ugyanis hazai környezetben legutóbb október végén vesztett mérkőzést a Ligakupában (az őszi szakasz elődöntőjében a DVTK 4–1-re nyert a nagyerdei mobil arénában), függetlenül a csapat aktuális összeállításától.

Tekintettel arra, hogy Magyarországon egyes játékosokra az 1500-as szurkolói létszám is bénítólag hat, potenciális veszélyt jelenthet – vendégként inkább a fehérváriakra – a Ligakupára vonatkozó, vélelmezett debreceni szurkolói csúcsmegjelenés.

A DVSC a kiírás tavaszi döntőjében a Győr ellen 4000 piros-fehér drukker előtt lépett pályára.

Az ETO 6–0-s vereséggel végezte...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik