Végül bejött a papírforma

BALLÓK CSILLABALLÓK CSILLA
Vágólapra másolva!
2008.07.05. 00:25
Címkék

Nem volt túl kegyes az időjárás a péntektől vasárnapig tartó műés toronyugró országos bajnokság résztvevőivel a nyitó napon. Délutánra ugyan kisütött a nap, ám meglehetősen erős szél és hűvös levegő fogadta a budapesti Széchy Tamás uszodában deszkára lépő magyar élvonalat, valamint a nyílt ob-n induló norvég és osztrák versenyzőket – meg a mintegy ötven kilátogatót. Női egy méteren Kormos Villőnek nem sikerült a címvédés, aki tavaly Barta Nóra távollétében ebben a számban és három méteren is győzni tudott.

Pedig nem sokon múlt. Alig több mint három ponton, ami a műugrásban nagyon kis különbség. Hogy ilyen szoros lett a küzdelem, azt Barta elrontott harmadik ugrása eredményezte, azt pedig, hogy végül így is nyert, Kormos utolsó, balul sikerült kísérlete döntötte el – csalódott is volt.

„Legfőképp az bosszant, hogy a rosszul sikerült ugrást az utóbbi időben nagyon jól csináltam, de előjött egy régebbi hibám. Egyébként nemcsak ezt az ugrást rontottam el, a másik négyen is lehet javítani” – értékelt Kormos.

A győztes nem tulajdonított túl nagy jelentőséget a történteknek: „Ez felkészülési viadal az olimpiára, nem sok tanulságot lehet levonni belőle. Úgy indultam el egy méteren, hogy ha jól sikerül, jó, ha nem, úgy is jó. ”

A férfiaknál egy méteren az olimpiai tartaléklistás Hajnal András végzett legjobban, másodikként a magyarok közül. Noha Hajnal szombaton három méteren is elindul, a toronyugrás a specialitása, így az előbbi számokra nem is készült sokat.

„Mindössze kétszer edzettem egy méterre, háromra pedig még annyit sem. Számomra a bajnokságon az egy méter mindig jó hangulatú verseny” – mondta, ami látszott is, hiszen végigmosolyogta az egész viadalt. Arról, hogy tartalékaink, Hajnal és Mátyás Melinda mikor tudják meg, utazhatnak-e Pekingbe, még nem sokat tudni.

„Nehéz így edzeni, hiszen napról napra teljes erőbedobással kell készülni, mintha mennél az olimpiára, aztán kiderülhet, hogy mégsem teheted” – elemezte felemás helyzetét Hajnal. Az ugrások után a legjobbak számára a doppingvizsgálat következett, ami különösen Hajnal András szempontjából volt érdekes, ugyanis a szolnoki versenyző még sohasem vett részt ilyenen.

Eredmények a 16. oldalon

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik