A nemzetközi szövetség kedden dönt Messi olimpiai szerepléséről

Vágólapra másolva!
2008.07.26. 09:10
Az Argentin Labdarúgó-szövetség közleménye szerint a FIFA kedden hoz döntést Lionel Messi olimpiai szerepléséről. A Barcelona nem szeretné elengedni kiváló futballistáját a nyári ötkarikás játékokra.
Kedden eldől, hogy Messi elutazhat-e az olimpiára
Fotó: Imago
Kedden eldől, hogy Messi elutazhat-e az olimpiára
Kedden eldől, hogy Messi elutazhat-e az olimpiára
Fotó: Imago
Kedden eldől, hogy Messi elutazhat-e az olimpiára

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetséghez (FIFA) került Lionel Messi, a Barcelona kiváló játékosának ügye. Mint ismeretes az argentin támadó részt szeretne venni hazája nemzeti csapatával a pekingi olimpián, de a klubcsapata nem akarja elengedni.

A FIFA futballisták érdekeit védő bizottsága kedden határoz arról, hogy Messi az argentin válogatottal az olimpián vagy a Barcelona BL-selejtezőjén játszik-e majd augusztus közepén.

„Az Argentin Labdarúgó-szövetség mindig tiszteletben tartotta, és tiszteletben is fogja tartani a FIFA döntéseit. A szervezet mindig arra törekedett, hogy jó kapcsolatot ápoljon a klubokkal, de Messi esetében a nemzeti csapatunk érdekeit kell előtérbe helyeznünk” – közölte az argentin szövetség.

„Július 29-én, kedden a FIFA zürichi ülésén az arra jogosultak döntést hoznak az ügyben, melyet szövetségünk tiszteletben fog tartani” – jelentették ki.

Joseph Blatter FIFA-elnök álláspontja már ismert Messi ügyében: a vezető szerint a kluboknak kötelességük lenne elengedni a 23 évesnél fiatalabb futballistáikat az ötkarikás játékokra a nemzetközi szövetség szabályainak értelmében.

Messi június végén töltötte be a 21. életévét, így az érvényben lévő szabályok értelmében elutazhat az olimpiára, de a Barcelona és az argentin szövetség vitája csak kedden, a FIFA döntése után ér majd véget.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik