Póta Georgina nem tett csodát, esélye sem volt Vang Nan ellen

Vágólapra másolva!
2008.08.20. 14:41
Papírforma-vereséget szenvedett Póta Georgina az olimpiai női asztalitenisz-torna 3. fordulójában. A magyar kiválóság legyőzője a négyszeres olimpiai bajnok Vang Nan volt, aki így bejutott a legjobb tizenhat közé.
Pótának sajnos esélye sem volt
Fotó: MTI
Pótának sajnos esélye sem volt
Pótának sajnos esélye sem volt
Fotó: MTI
Pótának sajnos esélye sem volt

Egy magyar lány megkísérelte a lehetetlent, avagy Póta Georgina a világranglista-5. kínai Vang Nan ellen lépett asztalhoz, annak reményében, hogy esetleg bejut az olimpián a legjobb tizenhat női pingpongozó közé.

Ez nem sikerült, a tisztes helytállás azonban igen a magyar versenyzőnek.

A négyszeres olimpiai bajnok az első pillanattól kezdve irányította a mérkőzést. Sokszor visszaadhatatlan labdákkal bombázta Póta térfelét. Fonákkal, tenyeressel egyaránt bivalyerőset ütött, ellenfelének csak akkor volt esélye a pontszerzésre, ha ő is kockáztatott.

Az első szettet 11–6-ra nyerte meg a kínai, míg a másodikban eggyel több poént engedélyezett magyar riválisának, aki ekkor helyenként bravúros pontokat szerzett.

Sajnos azonban a folytatásban csak akkor volt eredményes Póta, ha a kínai hibázott. Ez pedig nem sokszor fordult elő. Vang Nan néhány hosszú ütésnek köszönhetően azonban a harmadik szettben is összehozott hat pontot a Statisztika korábbi kiválósága.

A négyszeres (Sydney: 2, Athén: 1, Peking: 1), olimpiai bajnok aztán az utolsó szettet is hamar behúzta, s bejutott a legjobb tizenhat közé.

NŐI ASZTALITENISZ

3. FORDULÓ
Vang Nan (Kína)–Póta (Magyarország) 4:0 (6, 7, 6, 2)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik