Spanyolország legyőzte Dél-Koreát, európaiak a legjobb négyben

Vágólapra másolva!
2008.08.20. 16:02
Franciaország, Izland és Horvátország után Spanyolország jutott negyedikként a férfi kézilabdatorna legjobb négy csapata közé, miután 29–24-re legyőzte Dél-Koreát az olimpiai férfi kézilabdatorna negyeddöntőjében. Spanyolország Izlanddal játszik majd elődöntőt.
Raul Entrerriosék a második félidőben állva hagyták a koreaiakat
Fotó: Reuters/Marcelo Del Pozo
Raul Entrerriosék a második félidőben állva hagyták a koreaiakat
Raul Entrerriosék a második félidőben állva hagyták a koreaiakat
Fotó: Reuters/Marcelo Del Pozo
Raul Entrerriosék a második félidőben állva hagyták a koreaiakat

Nehéz volt jósolni a negyeddöntő előtt, hiszen a csoporteredményekből nem lehetett messzemenő következtetéseket levonni. Ritkán van olyan a csapatsportokban, hogy az egyaránt három győzelemmel és két vereséggel álló együttesek közül az egyik (tudniillik Dél-Korea) az első, a másik (Spanyolország) pedig a negyedik helyen jut tovább a csoportjából.

A spanyol átlövők Raúl Entrerrios vezetésével futószalagon szolgáltatták a gólokat, aminek következtében Albert Rocas és Juan García számára is egyre többször nyílt hely a széleken.

A túloldalon sem panaszkodhattak azonban a középső emberek teljesítményére: Dzsung Szu Jung és Pak Von Csul is többször betalált a kilencméteres vonalról.

Az első félidőt a veterán (már Atlantában bronzérmes!) Demetrio Lozano gyönyörű labdalopás utáni gólja döntötte el a spanyolok javára (14–13), és a második játékrész hasonlóan szoros folytatást ígért.

Csakhogy a szünet után José Hombrados helyét David Barrufet vette át a hispánok hálója előtt, és ez végzetesnek bizonyult a koreaiak számára. A barcelonai hálóőr egyre többször találkozott a labdával, és a második félidő első felében mindössze három gólt engedélyezett az ázsiaiaknak.

A spanyolok lendülete eközben nem tört meg, így pillanatok alatt elhúztak négy-öt góllal, aminek az őrzése már nem jelentett gondot a hátralévő időben. Iker Romero is elkapta a fonalat, a két szélső – főleg a nyolcgólos Rocas – pedig tarthatatlan volt.

Spanyolország teljesen megérdemelten jutott az elődöntőbe, és Izlanddal mérkőzik majd a fináléba jutásért. Ez egyébként azt jelenti, hogy a B-csoportból továbblépők közül csupán a szigetországiak kerültek a legjobb négy csapat közé, ahol csak európai válogatottak találhatók.

A férfi kézilabdatorna teljes menetrendjét itt érheti el.

FÉRFI KÉZILABDA

4. NEGYEDDÖNTŐ
Dél-Korea–Spanyolország 24–29 (13–14)
KORÁBBAN
Franciaország–Oroszország 27–24
Izland–Lengyelország 32–30
Horvátország–Dánia 26–24
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik