Szenved a Szeged

H. L., S. J.H. L., S. J.
Vágólapra másolva!
2008.10.20. 03:23
Címkék

A csoda talán még segíthet a BL-ben a sérülésektől tizedelt, az utóbbi két csoportfordulóban hazai pályán vereséget szenvedő Pick-Szegeden, ám erre – vagyis a továbbjutást érő első vagy második hely megszerzésére – alig van esélye. A horvát CO Zagreb ellen is kiderült, hogy legfeljebb 40 percig bírja erővel az európai élcsapatokkal szemben. Ennek fő oka, hogy hetek óta sérüléshullám sújtja. Vladan Matics edző a zágrábiaktól elszenvedett fiaskóról azt mondta, ilyen vereség után nehéz lesz összeráznia a csapatot.

„Az első félidőben még jól játszottunk, akárcsak a Löwen ellen. de a folytatásban világossá vált, hogy Luka Zvizej és Krivokapics Milorad mellett nincs más játékosunk, aki eredményesen tudna játszani a Zágráb három kettő egyes védekezése ellen – mondta. – A sérülteket nem tudtuk helyettesíteni, és továbbra is gond, hogy sebezhetőek vagyunk a beállósposzton.”

A szegediek legjobbja, Krivokapics hozzáfűzte, hogy a szerda, szombat ritmusú programot nehéz bírni erővel, ha a csapatban négyen-öten sérültek.

Ha a jobb sorsra érdemes Szeged sérült kulcsjátékosai nem épülnek fel mielőbb, nehéz hetek elé néz a gárda a bajnokságban is, valamint készülhet a BLbúcsúra (ha a csoportjában a harmadik helyen végez, a KEKben folytathatja, miként az előző évadban az MKB Veszprém).

A horvátok edzője, Lino Cervar hangoztatta, bíztak a győzelemben, mégis meglepte a különbsége (már 33–22-re is vezetett a Zagreb).

„Domagoj Duvnjak remekül irányított a sérült és valószínűleg gerincműtét előtt álló Ivano Balic helyett, ráadásul gólokat is lőtt – mondta a tréner, aki a horvát válogatott élén november 2án visszatér hazánkba, mert klubcsapatára épülő együttes Veszprémben Eb-selejtezőt vív a magyarokkal. – A Pick nem tudott mit kezdeni a védekezésünkkel, és Krivokapicsot kivéve elvétve volt veszélyes átlövésből.”

A Sportske novosti tudósítása szerint Matics mindent megpróbált, de a sérüléshullám miatt nem voltak olyan szintű játékosai, akik képesek lettek volna jelentősebb ellenállást tanúsítani. Ráadásul ez volt a Zagreb eddigi legjobb mérkőzése ebben az idényben, amelybe belefért egy kis kiengedés is a végén.

Manuel Strlek (9 gól), a mérkőzés legjobbja elmondta, felvételről tanulmányozta, hogyan véd Puljezevics, s nagyon jól felkészült ellene, hiszen tudta, a világ egyik legjobbja. Cervar is dicsérte Strleket, valamint kiemelte Tonci Valcic, Igor Vori, Kiril Lazarov és Duvnjak kiemelkedő teljesítményét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik