Botlott a Szeged

RÁC BENEDEK BALÁZSRÁC BENEDEK BALÁZS
Vágólapra másolva!
2008.11.16. 00:37
Címkék
Sokáig úgy tűnt, a Szeged biztos győzelmet arat a Hajós uszodában, ám az Újpest remekül hajrázott (9–9).

A kapitány a segédedző!

Bizony, ebben a szezonban az Újpest kispadján Petrovics Mátyás mellett a női válogatott mestere, Godova Gábor foglal helyet. A két szakember hosszú ideje jó barátságban van egymással, Petrovicsot 2000-ben Godova hívta a lila-fehérekhez. A két tréner már akkor lefektette az edző és másodedző közti szabályokat, amelyek azóta is érvényesek.

„Kettőnk között nem alá- és fölérendeltség van, hanem egyenrangú partnerként dolgozunk – mondta a modellről Petrovics. – Mindent megbeszélünk, de a döntéseket én hozom. Jó barátok vagyunk, teljesen azonosan gondolkodunk a vízilabdáról, így nagyon jól tudunk együtt dolgozni. Mivel mindkettőnknek elég heves a vérmérséklete, a mostani felállásban Gábor az, aki nyugodtan nézi a meccset, elmondja a tanácsokat a lecserélt játékosoknak, és adott esetben engem is nyugtat.”

Ezúttal tehát elsősorban Petrovicsnak kellett (volna) sikerre vinnie az Újpestet a Szeged ellen. Pikáns csatára volt kilátás, tekintve, hogy a Magyar Kupában a lila-fehérek a csongrádi együttes idegenbeli legyőzésével jutottak a legjobb négy közé. A hazaiak ezúttal is meglepetést akartak szerezni, míg a vendégek úgy készültek a partira, hogy az Eger, Honvéd és Vasas alkotta trió elleni összecsapások (egy győzelem, két vereség) után most következnek azok a találkozók, amelyeket feltétlenül meg kell nyerni az elődöntőbe kerüléshez. Kásás Zoltán tanítványai ennek szellemében rendkívül motiváltan és fegyelmezetten pólóztak, és az elején főleg a védekezésükkel kerekedtek a lilák fölé. Az álmosan kezdő újpestiek többször lövésig sem jutottak el, vagy éppen hasztalan próbálkoztak az ejtésekkel. A második negyedre már felébredtek a fővárosiak, de a Szeged továbbra is magabiztosan őrizte előnyét. Emberhátrányban szinte eltüntette a létszámbeli hiányt, miközben a harmadik nyolc perc elején a kétszeres olimpiai bajnok Varga Tamás két fórt is értékesített (2–6), s úgy tűnt, ez megpecsételi a budapesti együttes sorsát. Az Újpest azonban nem adta fel, a záró játékrészben huszáros hajrába kezdett, és többször közel állt az egyenlítéshez, ám a Szeged kétszer is elhúzott két góllal. Ötvennégy másodperccel a lefújás előtt a vendégek támadtak, viszont még az Újpestnek is maradt ideje, Létay Krisztián pedig 5.2 másodperccel a vége előtt egalizált. Nem hiába lőttek több gólt a lilák nyolc perc alatt, mint az azt megelőző 24 során – remek hajrájuk jutalma lett a döntetlen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik