Hibátlan csütörtök

BALLÓK CSILLABALLÓK CSILLA
Vágólapra másolva!
2009.01.08. 23:22
Címkék

Csak semmi izgalom. A Majthényi Szabolcs, Domokos András egység százszázalékosan zárta a csütörtöki versenynapot az újzélandi Napierben zajló repülőhollandi-világbajnokságon: mindkét futamot fölényesen megnyerte, ráadásul mostantól a legrosszabb eredmény kiesik, így a magyar duó növelte előnyét az összetettben.

Az ötödik futamban Majthényiék jobb taktikázásuknak köszönhetően megtartották a rajt után szerzett fórjukat, és szinte unatkozva diadalmaskodtak, annyira lemaradt a mezőny. A Süli András, Papp Dávid duó addigi legjobb eredményét elérve tizedikként zárt.

A hatodik futam nehézkesen kezdődött, mert az addig sem túl erős, 5-7 csomós szél szinte teljesen elállt. Ezután Majthényiék ismét megmutatták, hogyan kell rajt-cél győzelmet aratni, és „kilométerekkel” a többi hajó előtt értek be. A Süli, Papp kettős ugyan gyengén startolt, de rendkívül ügyes manőverezésüknek hála felülmúlták előző helyezésüket, hetedikek lettek, összetettben pedig feljöttek a 14. pozícióba.

„Örülök, hogy a mai két futamgyőzelemmel növeltük előnyünket. Nagyon élvezzük a jó időt, bár a nappal meglehetősen vigyázni kell, ötvenfaktoros krémmel kenjük magunkat. Pénteken pihenőnapunk lesz, amelyet kirándulással töltünk. Eddig mindennap magunknak főztünk, akárcsak a másik magyar egység. Nálunk András a grillfelelős, és van egy olasz szakácsunk a Nemzetközi Repülőhollandi-szövetség elnökének személyében, aki ugyancsak versenyez, és velünk lakik. Közvetlenül a parton bérelünk lakást, amely kitűnő pihenési lehetőséget nyújt a versenynapok között” – tartott rövid helyzetjelentést Majthényi.

A pénteki szünnap után szombaton két, vasárnap egy futamot rendeznek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik