A légiósok mellett alig van már hely

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2009.02.11. 06:20
Címkék
Kedd délután a Győri ETO FC lejátszotta a negyedik, egyben utolsó felkészülési mérkőzését a törökországi Belekben. A dél-koreai FCSzöul elleni párharc eredményénél alighanem fontosabb hír, hogy a klub elöljárói újabb két idegenlégiós szerződtetéséről állapodtak meg.

A megállapodások aláírásá ra ugyan még nem került sor, ennek ellenére biztosra vehető: két labdarúgóval bővül az ETO játékoskerete. Az észt Jarmo Ahjupera már a felkészülés elején megjelent Győrben, több edzésen is részt vett, majd Olaszországba, a Siena együtteséhez utazott próbajátékra. A győri vezetők már akkor jelezték, visszavárják a hatszoros válogatott támadót, és mert a futballista nem kapott szerződést a Sienánál, január 28-án már az ETO-val utazott el a törökországi edzőtáborba. A játékos beleki teljesítménye meggyőzte a vezetőedzőt, Dragoljub Bekvalacot, máskülönben Klement Tibor ügyvezető aligha állapodik meg az észt labdarúgó ügyeit képviselő Kiss József menedzserrel a három és fél éves szerződés aláírásában. A másik érkező a szerb Lazar Sztanisics, posztját tekintve védekező középpályás. A 24 éves futballista február 1-jén csatlakozott a győriekhez, s habár már vasárnap hazautazott Belekből, azután tehette, hogy ügynöke egyezségre jutott Klement Tiborral. A játékosnak azért kellett korábban hazatérnie, hogy mihamarabb beadhassa kérelmét a schengeni vízumra (amelyet várhatóan csütörtökön kap kézhez), majd pénteken már Győrben jelentkezik edzésre.

Az ETO az átigazolási időszakban ez idáig kilenc labdarúgót szerződtetett, közülük nyolcan idegenlégiósok. Vladimir Djordjevics, Bojan Neziri és Lazar Sztanisics Szerbiából, David Odikadze és Rati Alekszidze Grúziából, Tarmo Kink és és Jarmo Ahjupera Észtországból, Linas Pilibaitis pedig Litvániából érkezett – az egyetlen kivétel a DVTK-tól igazolt kapus, Somodi Bence. Ha belegondolunk abba, amit Dragoljub Bekvalac még a felkészülés kezdetén mondott, hogy a kispadra nem szabad légióst szerződtetni, akkor előfordulhat, hogy a csapatkapitány Stark Péternek (mert ő azért minden bizonnyal ott lesz a kezdő tizenegyben…) nem lesz egyszerű kommunikálnia társaival. A 19-szeres válogatott védő az őszi idényben legtöbbször Zoran Supics mellett futballozott a hátsó alakzat tengelyében, tavasszal azonban erre már aligha lesz lehetősége. Mint arról már beszámoltunk, a szerb labdarúgó még az edzőtáborozás kezdete előtt néhány nappal dulakodásba keveredett egy győri szórakozóhelyen (mégpedig a tulajdonos, Tarsoly Csaba tanácsadójával, a grúz George Adikadzéval), és ennek következményeként lemaradt Törökországról. Az elmúlt időszakban egyedül, azonban edzői felügyelet mellett tréningezett Győrben, de borítékolható, hogy a tavasszal már nem a zöld-fehérek állományához tartozik. Az ősszel tizennégy bajnoki meccsen pályára lépő, 24 esztendős hátvéd abban maradt Klement Tiborral, hogy csütörtökön egyeztetnek a jövővel kapcsolatban (lapunk úgy tudja, a játékos eladása eldöntött tény).

A beleki edzőtáborban kedd délelőtt taktikai gyakorlás várt a játékosokra, majd délután következett az FC Szöul elleni találkozó. A meccset kihagyta a góllövőlistát vezető Bajzát Péter, ám lovaglóizom-sérülése szépen javul, így a hét végén már ő is bevethető lesz. Az ETO küldöttsége szerda kora délután érkezik meg Ferihegyre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik