Felhoznák a kanadait

VOLESZÁK GÁBORVOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2009.02.11. 06:20
Címkék
Noha megegyezés még nincs, könnyen lehet, hogy a dunaújvárosi Dave Simpson a ZTE-ben folytatja. A történet akkor válik igazán magyarossá, amikor feltesszük a kérdést: milyen áron? Ismét kiderül, hogy a honi labdarúgásban – amely legnagyobb bevételeit a játékosértékesítésből nyeri – már azért is ádáz csata folyik, ki és hogyan tegye piacképessé a futballistát.

A gaboni támadó, Roguy Meyé törökországi exportálása megerősítette: némi befektetéssel jelentős haszonra lehet szert tenni egy-egy labdarúgó „felépítésével”. A szponzorok (manapság már leggyakrabban a gazdasági válságra hivatkozva) becsukják egyébként sem hasas pénztárcájukat, de a jegyeladásokból és a közvetítési jogokból is éppen csak csordogál a pénz a sportágba. Így lesz a hazai csapatok és klubtulajdonosok jelentős bevételi forrása a játékosértékesítés, a piacképes futballisták távozásukkal támogatják a financiális talpon maradást.

Valami hasonlóan „nemes” feladat vár Dave Simpsonra is…

Az élvonalban Pápáról már ismerős 26 esztendős légiós másodszor próbálkozik a ZTEnél. Múlt héten még – első nekifutásra – a szakmai érvek helyett pénzügyi okok hátráltatták az üzlet megkötését. Bosszús lett Nagy Ferenc, a zalai együttes elnöke, amiért – elmondása szerint – a dunaújvárosi futballista ügyeit intéző Héger József extulajdonos felverte pártfogoltja árát. Annak dacára tette, hogy Nagy Ferenc kijelentette: „Szerettük volna megszerezni a kanadai játékost, de csak kölcsönben a szezon végéig. Cserébe piacképessé tettük volna a labdarúgót, s ebből előző klubjának tulajdonosa is profitálhatott volna.”

Viszont úgy hírlik, hogy a zalaiak ezért a „segítségért” cserébe egy árva fillért sem fizettek volna a játékos kölcsönzéséért, de ebbe Héger József nem egyezett bele (és a nulláról emelte az árat…), ám lehet, hamarosan mégis egymás tenyerébe csapnak a felek – feltéve, ha jobb belátásra térnek.

„Egy tárgyalás még hátravan – jelezte Héger József. – A felekálláspontja közeledett egymáshoz. Egyre valószínűbb, hogy megállapodunk, igaz, ehhez a zalaegerszegieknek kicsit engedniük kell.”

Nyomatékosítjuk, hogy csupán fél évre szóló kölcsönadásról van szó. Ha a kedden még lázas beteg Dave Simpsont „felhozzák”, és a tavasszal számolatlanul rugdossa a gólokat, megfigyelők hadát vonzza Zalaegerszegre, a kérőknek akkor is Héger Józseffel kell tárgyalniuk (akinek nyilván előny, ha a futballista szem előtt van, és nem a másodosztályból kell kitűnnie).

Csupán egy kérdés maradt: miért is kell Dave Simpsont „piacképessé” tenni?

A kék-fehérek úgy gondolhatják, azért, mert még nem az. Nem lenne meglepő, ha Héger József ennek az ellenkezőjéről lenne meggyőződve.

Ilyen az igazi magyar virtus.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik