Kitartott a hajrában Kalucza Norbert előnye

BERECZKY ATTILABERECZKY ATTILA
Vágólapra másolva!
2009.02.19. 22:55
Címkék

Csütörtökön már a négy közé jutásért léptek ringbe az 53. Bocskai István-emlékverseny résztvevői, azaz akinek itt a magasba emelte a kezét a vezetőbíró, biztosan éremmel fejezi be a viadalt. Elsőként a pécsi Kanalas Róbert gondolkodhatott el azon, hova is kerül majd vitrinjében a Debrecenben szerzett medália, miután taktikus bunyóval 9:4-re verte meg a lengyel Piotr Gudert. Ungvári Istvánnak viszont hiába szurkoltak sokan az Oláh Gábor utcai csarnokban, a hajdúsámsoniak 48 kilósának esélye sem volt a sokat és pontosan ütő orosz Bjelik Galanov ellenében, ezt igazolja a 20:5-ös pontarány is. Két pazar összecsapást is láthatott a debreceni közönség a légsúlyúak negyeddöntője során. Előbb a vb-bronzérmes francia Nordine Oubaali verte meg 13:12-re az orosz Georgij Balaksint, majd következett a hazaiak egyik kedvence, Kalucza Norbert. A DVSC versenyzője remekül kezdett, biztosan vezetett, ám szembesülnie kellett az új, háromszor háromperces mérkőzésidő buktatóival. A harmadik menetre ugyanis nagyon elfáradt, de előnye szerencsére így is kitartott a mongol Batsuren Battulga ellen(23:19).

Az 54 kilósok között Lakatos Krisztián és Oltványi Dávid is kikapott, így ebben a súlycsoportban nem lesz magyar érmes a Bocskain. Eggyel feljebb viszont Mihály János beverekedte magát az elődöntőbe, 10:8-ra győzött a horvát Mirsad Ahmeti ellen. Könnyűsúlyban Orsola Norbert ellen döntő fölénnyel nyert az orosz Albert Szelimov, a magyar házirangadón pedig már az első menetben repült a törülköző Pipó Renátó sarkából, miután a hajdúsámsoni Varga Miklós ütése után számolni kellett a halászteleki bokszolóra. A kisváltósúlyúaknál a szegedi Görbics Gábor könnyedén jutott túl az osztrák Khamsad Musaeven (11:4), majd a nap „legőszintébb” bunyóját hozó meccsen maradt alul Klasz Árpád a francia Alexis Vastinnel szemben (15:12). A 69 kilós Bacskai Balázs a szerdai ráhangolás után a litván Eduard Spakovot is magabiztosan búcsúztatta (12:5), a másik magyar, Sipos Tamás viszont nem bírt iráni ellenfelével. A 75 kilósok magyar találkozóján Harcsa Norbert 10:3-ra győzte le Szabó Lászlót, majd a DVSC-s Móna Imre lépett szorítóba Artyom Csebotarjov ellen. A helyiek kedvence nagyot harcolt, de az orosz egyértelműen jobb volt, 10:2-re nyert.

A 81 kilogrammosok között induló Szellő Imre könnyen nyert: iráni ellenfele, Ehsan Rozbahani az első menetben feladta a küzdelmet. Az éjszakába nyúló program többi mérkőzése lapzártánk után ért véget.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik