„Nem megyek el, itt a szerződésem!”

AMLER ZOLTÁN, SZŰCS ANDRÁSAMLER ZOLTÁN, SZŰCS ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2009.03.03. 23:54
Címkék
Hétfőn még azon gondolkodott Ted Sator, másnap mit mond reggel idősebb Ocskay Gábor szakosztály-igazgatónak, aztán kedd délelőtt felmentették a munkavégzés alól. Délután elmondta, h o g y a n érez, meddig marad, mit gondol a történtekről. M e g d ö b bent.

Felgyorsultak az események…Felgyorsultak az események…

Igen. El sem tudom mondani, mennyire meglepett vagyok a döntés után. Sosem hittem volna, hogy egy felkészülési torna elvesztése után ez következik.

Úgy véli, csakis a HC Csíkszereda elleni vereség miatt váltották le?

Hát… Nehéz magyarázatot találni. A kupa első napján 9–0-ra nyertünk az SC ellen, de másnap kikaptunk, pedig még jobban is játszottunk a HC ellen. Ezért sem értem a pénzbüntetést, főleg annak nagyságát. Soha, soha, soha senki nem mondta sem nekem, sem a játékosoknak, legyen az magyar, légiós, fiatal, hogy ez a torna annyira fontos, hogy ha nem nyerjük meg, pénzbüntetés lesz. Soha!

Még egyszer: ön szerint a HC-tól elszenvedett vereség felmentése egyetlen oka?

Voltak gondjaink. Ám úgy hittem, készülünk a magyar bajnokság rájátszására. Azt hittem, ez a torna felkészülés az elődöntőre, semmi több. Kellett egy-két meccs, mert az EBEL-alapszakasz vége óta csak edzettünk. Továbbá szerénytelenség nélkül állíthatom, hogy fejlődött a csapat. Az Alba Volán pontszáma növekedett a legnagyobb mértékben az előző szezonhoz képest az EBEL-ben. A fiúk jól teljesítettek, a szurkolók fantasztikusak voltak, az újságokkal jó viszonyban álltunk. Büszke vagyok arra, hogy játékosokat adhattam az A-csoportba feljutó válogatottnak. Ez nagy dolog.

Meddig lesz még Fehérváron? Néhány napig?

Nem tudom, vannak kérdéses ügyek, amiket tisztáznom kell még a szakosztály-igazgatóval.

Szerződéses kérdésekről beszélünk?

Igen. Nem megyek el, itt a szerződésem! Kedden leültünk tárgyalni a részletekről, de a szakosztály-vezetőség nem akarja betartani a benne foglaltakat. Amióta az Alba Volán edzője lettem, nem akadt olyan pillanat, amikor ne professzionálisan viselkedtem volna. Az én lelkiismeretem tiszta. Elmondhatatlanul meglepődtem, hogy ez történt. Megdöbbentem.

Mit érez most? Csalódott, mérges, szomorú?

Az összes együtt. De leginkább csalódott vagyok, mert szerettem a srácokkal dolgozni, imádnivaló játékosok, fogékonyak a tanulásra. Élmény volt ilyen szellemiségű társasággal együtt dolgozni.

Volt bármilyen gondja a körülményekkel, azzal, hogy ez nem Észak-Amerika, hanem Kelet-Közép-Európa?

Semmi. Észak-Amerika és Közép-Európa között tényleg sok különbség van, de mi, a feleségem és én megszerettük Magyarországot, ez az otthonunk kilenc hónapja, és úgy terveztük, hogy ez is lesz még kilenc hónapig, hiszen a szerződésem a következő évadra is érvényes volt. Szerettünk itt lenni.

Évtizedeket dolgozott az NHL-ben, volt edző Észak-Európa-szerte, majd Szlovénia szövetségi kapitánya. Mi a terve most? Szeretne továbbra is ebben a régióban dolgozni? Vagy esetleg visszaköltözik St. Louis mellé?

Nem tudom még. Talán. De tényleg nem tudom, egyelőre még itt vagyok. Nem is gondolkodtam még ezen. Szeretnék találkozni a szakosztályvezetőkkel, és úgy elintézni a vitás ügyeket, hogy a végén mindannyian egymás szemébe tudjunk nézni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik