Londonra figyelve tüzel

BALLÓK CSILLABALLÓK CSILLA
Vágólapra másolva!
2009.03.17. 00:29
Címkék

Kár, hogy nem olimpián, világbajnokságon vagy világkupán lőtt 703.7 kört, mert akkor Sidi Péter lenne a hivatalos világcsúcstartó – az indiai Gagan Narang a bangkoki világkupadöntőn ugyanis „csak” 703.5 körig jutott. Olimpiai hatodik helyezett légpuskásunk az osztrák bajnokság hét végi, Dornbirnban rendezett fordulójában győzött világcsúcs feletti eredménnyel, és úgy tűnik, a balul sikerült Európa-bajnokság és a müncheni Grand Prix után (közvetlenül a kontinensviadal előtt feltörték az autóját, a GP-n pedig egy nézeteltérés miatt nem állt lőállásba), visszatalált a helyes útra. Sidi néhány napig még a „sógoroknál” marad edzeni, majd Dortmundba utazik az 50 méteres szezon első Grand Prix-versenyére, ahol mindhárom olimpiai számában rajthoz áll, azaz a légpuska mellett a kisöbű sportpuska összetett és fekvő versenyében is.

Mint mondta, külföldön kell készülnie, mert itthon nem tud megfelelő körülmények között dolgozni, és a külföldi versenyek többségére is csak saját erejéből jut el.

„Nincs fedett ötvenméteres lőterünk, ami óriási hátrány, hiszen ellenfeleink télen is edzenek, mi viszont tavasszal a nulláról kezdünk mindent. Így ebben az időszakban külföldön kell készülnünk, ami azonban nemcsak akarat, hanem pénz kérdése is. Emellett a szövetség nem biztosít rendszeres részvételt a világversenyeken, még azoknak sem, akik a londoni olimpián esélyesként indulnának. Az ötkarikás felkészülés megkezdődött, aki nem így gondolja, az a végelszámolásnál is lemarad.”

Kemény szavak, amelyekkel kapcsolatban Kzryzewsky Miklóst, a Magyar Sportlövőszövetség elnökét is megkérdeztük. „Egyelőre nem tudjuk, mennyi pénzből tudunk gazdálkodni az idén, csak április 27-én lesz az ezzel foglalkozó közgyűlés. Sajnos a világkupákon, az Európa-bajnokságokon és a világbajnokságokon kívül nem tudjuk több nemzetközi versenyre benevezni sportolóinkat, mert nincs pénzünk. Nem is tudtuk, hogy Sidi Péter a hét végén Ausztriában versenyzett, de természetesen gratulálunk a szép eredményéhez. Az ötvenméteres lőtér hiánya is évek óta probléma. Török Ottó, az Önkormányzati Minisztérium sportszakállamtitkára kétszáz millió forintos támogatást ígért, de a szóban forgó összeg két hónap alatt tízmillióra csökkent, ennyiből nem lehet felépíteni ilyen létesítményt.”

A kiváló eredménynek legalább örülhetünk…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik