Iskola, egyesület, család

V. G.V. G.
Vágólapra másolva!
2009.03.23. 23:25
Címkék

Az iskola, egyesület, család hármas mottójával immár nyolc esztendeje működő REAC Sportiskola eljutott arra a szintre, hogy a vezetői büszkén mondhatják: a mennyiség kellemes velejárója lett a minőség is. A sportegyesület a labdarúgás mellett további öt sportágban (atlétika, sakk, tenisz, tollaslabda, valamint úszás) érdekelt, és Rákospalota élvonalbeli futballcsapatának hátországaként elsősorban a tehetséges fiatalok kiválasztására, felkészítésére, illetve nevelésére helyezi a fő hangsúly.

„Amikor munkába fogtunk, száznegyven gyermek edzett a csapatainkban – emlékezett a kezdetekre Sági Ferenc elnök. – Ma már mintegy négyszázan tartoznak az egyesület kötelékébe, és a helyi fiatalok mellé a környék településeiről is rengetegen csatlakoztak.”

Az edzői stáb a rajtra vaskos, négyszáz oldalas képzési tervet állított össze, az önkormányzat hathatós támogatásával pedig letette az akadémiai képzés alapjait. Az egyesület a nyáron közhasznú szervezetté alakult, ami újabb támogatók bevonását teszi lehetővé.

„Minden itt van, ötszáz méteres körzeten belül – újságolta a Sportiskola első embere. – Az általános iskola, illetve a gimnázium épülete, az edzőpályák, tényleg minden. Most már csak egy kollégium hiányzik, mert az sajnos csupán egy kerülettel odébb van…”

A sportegyesület munkatársai így is tudnak a fiatalok minden lépéséről. Az aggódó szülők megnyugodhatnak: a reggel távozó, és csak este hazatérő gyermekeik napjai annyira tartalmasak, hogy idejük és energiájuk sincs csínytevésekre vagy iskolakerülésre.

„Ahogy a mottónkban is szerepel, különös figyelmet fordítunk rá, hogy családias hangulatban teljenek a napjaink – rögzítette Sági Ferenc. – Nem pusztán labdarúgókat, hanem embereket is szeretnénk nevelni, ehhez pedig a szülőktől rengeteg, nem elsősorban anyagi segítséget kapunk. Vannak persze nekünk is gondjaink, de nem szeretnénk, ha ezek befolyásolnák a munkánkat.”

Nem árt tisztázni, hogy a REAC és a Sportiskola két különálló klub, külön költségvetéssel – ám egyetlen, közös céllal.

„A nagycsapat és az utánpótlás szorosan összefonódott, kölcsönösen egymásra vagyuk utalva – érvelt az elnök. – Örülök, hogy legutóbb Urbán Flórián is csatlakozott a szakmai stábhoz. A fejlődés szemmel látható, sőt az eredményeink is megerősítenek bennünket abban, hogy évekkel ezelőtt olyan útra léptünk, amely bár akadályokkal teli – a siker és a fejlődés irányába vezet.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik