A svédek példáját követték a finnek

AMLER ZOLTÁN, SZŰCS ANDRÁSAMLER ZOLTÁN, SZŰCS ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2009.04.05. 01:32
Címkék
Finnország alaposan visszavágott a csütörtöki vereségért: a világbajnoki bronzérmes válogatott Miskolcon 6–0-ra győzte le magyar ellenfelét. A budapesti diadalt persze ez sem feledteti.

Leszedték róluk a keresztvizet…

A finn médiumok mindegyike katasztrofálisnak minősítette válogatottja budapesti vereségét, külön kiemelve, hogy az országban csaknem ugyanannyi a regisztrált bíró (1644), mint Magyarországon a hokis (2076)… A fedett pályás „versenyt” 220–17-re nyerik meg az északiak, a meccset az Arénában viszont – ifj. Ocskay Gábor emléke előtt is adózva – a mieink nyerték meg 4–3-ra. Hátborzongató volt, na!

A számukra csúf kudarcot azzal próbálták némiképpen enyhíteni vendégeink, hogy „két éve a svédek is így jártak.”

Így bizony!

Mindazonáltal ahogy várható volt, 24 órával később nagyot fordult a kocka: a Finnország válogatott mezét magukra öltő urakat már nemcsak az motiválta, hogy bizonyítsák, helyük lehet a várhatóan NHL-esekkel teletűzdelt világbajnoki csapatban, hanem a visszavágás vágya is fűtötte őket. Az első harmadban ennek ellenére nem sokra mentek, a csütörtökön parádézó Szuper Levente helyett a kapuban szerepet kapó Hetényi Zoltán mindent fogott. Amúgy nem csak a ketrec előtt cserélt az edzői stáb: pihenőt kapott Palkovics Krisztián, illetve a vállsérülést szenvedő Kovács Csaba is. Ha ehhez hozzávesszük, hogy újfent csak szurkoló lehetett a Ladányi Balázs, Szélig Viktor, Vas Márton brianconi különítmény is, ráadásul Pat Cortina sem állt ott a kispadon (kötelessége klubcsapatához, Münchenbe szólította; nincs arra pénz, hogy főállású kapitánynak szerződtessék, ezért a kurta-furcsa szituáció…), finoman fogalmazva tartalékos együttesről beszélhettünk. Az alaposan felpiszkált, amúgy is nagyságrendekkel gyorsabb, technikásabb finnek ezzel persze mit sem törődtek, a második és a harmadik harmadban berámoltak hatot, s csúnyán kiütötték a mieinket.

Így most mi mondhatjuk: két éve a svédek is így tettek, az 1–2-re 7–1-gyel vágtak vissza. Minő pech, a minden dicséretet megérdemlő, a meseszép csarnokba varázslatos miliőt teremtő miskolci publikum látta kárát akkor is az ellenfél fővárosi felbőszítésének. Persze minden nézőpont kérdése: ismét parádés, elsőrangú hokit láthatott egy világelitbe tartozó társaságtól. Az értő közönség ezt is tudta értékelni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik