Romancev is segít

K. J.K. J.
Vágólapra másolva!
2009.04.25. 23:50
Címkék

Miután a Szpartak Moszk va a Premjer-liga első négy fordulójában mindössze egy győzelmet aratott, múlt szerdán az Orosz Kupa egyfelvonásos negyeddöntőjében pedig megsemmisítő, 3–0-s vereséget szenvedett a városi rivális Dinamótól, a klub vezérkara megköszönte Michael Laudrup munkáját, és stábjával együtt menesztette. Valerij Karpin sportigazgató azonnal elfoglalta Laudrup helyét, a csapat le is győzte a Tyerek Groznijt a bajnokságban, de mivel a beugró szakembernek saját bevallása szerint nincsenek vezetőedzői ambíciói (a szükséges papírokról nem is beszélve), a keresgélés folytatódik.

S itt jön a képbe Oleg Romancev, akinek szakértelmét hasznosítva a Szpartak visszakerülhet az őt megillető helyre, véli Karpin. Noha a sportvezető nem mondta ki, minden bizonnyal a Premjer-liga megnyerésére célzott, mert a patinás klub nyolc éve nem nyert bajnokságot, holott 1992 és 2001 között kilencszer is maga mögé utasította a mezőnyt – Romancev irányításával.

„Korábbi játékosom, Valerij Karpin felhívott, én pedig azonnal igent mondtam a felkérésre. Amolyan tanácsadó leszek, nem vezetőedző. Figyelem az edzéseket, a mérkőzéseket, s igyekszem úgy formálni a csapat játékát, hogy az a régi szép időket idézve szórakoztató és hatékony legyen” – fogalmazott az 55 esztendős tréner, aki 2003-as távozása előtt néhány nappal még megnyerte a Szpartaknak a klub mindeddig utolsó trófeáját, az Orosz Kupát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik