Kohász-sor Fehérváron

AMLER ZOLTÁN, SZŰCS ANDRÁSAMLER ZOLTÁN, SZŰCS ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2009.06.11. 02:36
Címkék
Négy klasszis támadóval erősített az Alba Volán 19: Ladányi Balázs, Peterdi Imre és Vas Márton mellett Mihály Árpád is a magyar bajnoknál folytatja.

Percekkel a sajtótájékoztató meghirdetett kezdési időpontja előtt Ladányi Balázs tévének, Peterdi Imre rádiónak, Vas Márton újságnak nyilatkozott.

Nem lőtt tehát mellé senki, aki azt jósolta: a magyar válogatott második sora az Alba Volán 19hez szerződik. Nem mellékesen így összeállhat a Horváth, Tokaji, Peterdi, Vas M., Ladányi sor, amely anno Dunaújvárosban tört sok borsot a fehérváriak orra alá. Ráadásul itt az újabb jó hír: meglepetésre a tengerentúlon és az olasz bajnokságban is edződő, a Bolzanóban brillírozó, a HC Csíkszeredától távozó Mihály Árpád is úgy döntött, hogy a magyar bajnokhoz igazol.

„Négy nagyon jó csatárral erősítettünk, hozzájuk jöhet még négy légiós, akikkel kötelező lenne az EBEL-rájátszásba jutás – kezdte Ocskay Gábor

szakosztály-igazgató. – Az előző sajtótájékoztatónk óta eltelt három hétben nem kerültünk jobb anyagi helyzetbe, de segít, hogy Mihály itteni szereplését menedzsere, a HC Csíkszereda egyik volt főtámogatója, Csató Kovács Imre fedezi majd; a pályán, a palánkon és a mezünkön is ott lesz Csíkszereda neve, így több tízezerrel gyarapodik majd a szurkolótáborunk, hiszen egész Székelyföld nekünk drukkol majd.”

A szerződtetni kívánt négy légiós között ott lehet az előző szezonban itt játszó Andreas Byström és Nathan Martz, bár utóbbi 11-es mezszámát az évekkel ezelőtt egyszer már majdnem Volán-dresszt magára húzó, ám egy lakásügy miatt Dunaújvárosba visszarendelt Ladányi Balázs kapta. A csapat tehát formálódik, és ami még biztosnak tűnik: három védő és egy center szerződetését tervezik külföldről, illetve egy kapusét, ha Szuper Levente újra légiósnak áll.

Jarmo Tolvanen, az új finn vezetőedző július legvégén érkezik Magyarországra, így az augusztus 3-án kezdődő jeges edzéseket már ő irányítja. De nem Fehérváron, hanem Dunaújvárosban, mivel akárcsak tavaly, két hétre az idén is a szomszédvárba költözik a Volán. Ennek oka, hogy az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnok felújítására kiírt közbeszerzési pályázatnak csak a hónap közepén lesz eredménye, így biztos, hogy augusztus elején nem lesz még kész a jég.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik