William McStayé lesz a Megyeri úti kispad

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2009.06.15. 23:24
Címkék
William McStay szóban megállapodott az Újpesttel, és vélhetően kedden aláírja szerződését. A skót szakember meghatározatlan időre kötelezi el magát a Megyeri útra, és a bajnokság mellett az Európa-ligában is sikeres csapatot akar építeni.

Újpesten minden úgy történik, ahogyan azt a Nemzeti Sport közölte: a lila-fehérek új vezetőedzője a skót William McStay lesz, míg a segítője Aczél Zoltán, ám az első edzést – hétfőn – még Víg Péter, a klub NB III-as együttesének trénere tartotta.

A Megyeri úti klub „külügyei­vel” foglalkozó Joe Böröcz hétfő délután szóban megegyezett a Celtic vezetőivel és a szakemberrel is, így William McStay a skótok második gárdája után az Újpest profi keretének vezetőedzője lesz.

„Szóban megállapodtunk a szakemberrel és a Celtic vezetői­vel, így reményeim szerint kedden alá is írjuk majd a papírokat, és ezután William McStay munkába is áll a Megyeri úton – mondta a Glasgow-ban zajló tárgyalások végén Joe Böröcz. – A szakember hazájában beszerzi a szükséges iratokat, és elintézi a papírmunkát. Az edző számára nem lesz ismeretlen az Újpest, hiszen korábban több mérkőzésünk DVD-felvételét is megkapta, s elemezte a látottakat. Ennek alapján nagyjából képben van. A szerződése határozatlan időre szól.”

Korábban arról is szó esett, hogy a Celtic futballistákat is kölcsönöz az Újpestnek, sőt a hírek szerint már lista is elkészült azokról a labdarúgókról, akiket szívesen látnának a Megyeri úton.

„A játékosokra egyelőre még várni kell – árulta el Joe Böröcz. – Ezzel kapcsolatban nem született megállapodás. William McStay szeretné az edzéseken látottak alapján is megerősíteni szakmai véleményét az újpesti futballistákkal kapcsolatban, s ezután dönti el, adott esetben mely posztra kell labdarúgókat kérnünk a Celtictől. Mindenesetre annyi bizonyos, hogy gyümölcsöző együttműködés vette kezdetét. A szakember egyébként elmondta, amit ilyenkor szokás, azaz nagy kiívás számára az újpesti munka, s a bajnokság mellett az Európa-ligában is maradandót szeretne alkotni. Remélem, az udvarias szavak valósággá is válnak.”

Hétfőn az is kiderült, hogy az Újpest bosnyák középpályása, Mario Bozsics a jövőben a Slovan Bratislava labdarúgója lesz; a válogatott játékos hároméves szerződést kötött a pozsonyi klubbal.

Ezzel immár a harmadik játékosát adta el az Újpest ezen a nyáron, hiszen Mario Bozsics előtt Kurucz Pétert az angol West Ham, Lipták Zoltánt pedig az FC Fehérvár vásárolta meg. Információink szerint ezeknek köszönhetően több mint százmillió forintot keresett a klub, ebből pedig elkezdheti törleszteni a játékosoknak a tartozását. Ráadásul ezen felül még a fiatal Nagy Dánielért is fizethet a német Hamburg, s Korcsmár Zsolt iránt is érdeklődnek külföldről, vagyis a nyári átigazolási időszakot nyereséggel zárhatja a klub.

Ez egyben azt is jelentheti, hogy együtt marad a lila-fehérek kerete, igaz, információink szerint Kabát Pétert továbbra is több klub vinné, és úgy tudjuk, hogy a Debrecen (írásunk a 3. oldalon) például felajánlotta érte cserébe Oláh Lórántot és Fodor Marcellt, ám a lilák a támadóért pénzt szeretnének látni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik