FC Alpokalja lett a kft. neve

V. G.V. G.
Vágólapra másolva!
2009.06.21. 00:35
Címkék

Héger József keresett – és talált. Az üzletember vezette befektetői csoport Dunaújvárosból Győrbe, az IntegrálDAC-hoz, most pedig Sopronba tette át székhelyét. Az újabb költözés legfőbb oka, hogy az Integrál-DAC Sportegyesület nem tudta, nem tudja teljesíteni a együttműködési megállapodásban rögzített vállalásait. Noha a győri egyesület a télen kegyesen magára vállalta a létesítmény, illetve az utánpótláscsapatok fenntartását s működtetését, a pénzcsapok elzáródása veszélybe sodorta az NB II-es klub újabb rajthoz állását.

„Gyakorlatilag veszélybe került a befektetésünk – nyilatkozta Héger József, és elismerte: – Természetes, hogy elkezdtemmásutt keresgélni…”

Héger József átjelentette a csapatot működtető gazdasági társaság székhelyét Sopronba, majd rögtön felvette a kapcsolatot az önkormányzat vezetőivel, hogy fogadják be az együttest. Emlékezzünk rá, a soproni városházán korábban nem került napirendre a győriek költöztetése, annak ellenére sem, hogy a sportkoncepció tartalmazza: 2010-re, azaz jövőre már másodosztályú csapatnak kell(ene) lennie a városban. Ezúttal szinte kézenfekvő megoldásnak tűnik a DAC befogadása. A győri szurkolók persze nem maradnak csapat nélkül, az egyesület a mostani létesítménnyel és utánpótlással a megyei első osztályban indulhat – míg az NB II-es indulási jog Sopronba kerül(het).

„Remélem, befogadják a csapatot – mondta még Héger József. – Már felkerestem Fodor Tamás polgármestert, hogy tárgyaljunk a feltételekről. Nemcsak a pálya használatáról kell megállapodnunk, az utánpótlás kérdését is mielőbb tisztázni szeretnénk. Bizakodó vagyok, hiszen ilyen esetekben mindig több megoldás lehetséges. A futball kft. székhelyét áttettük Sopronba, a megnevezését pedig FC Alpokaljára módosítottuk. Ha egyezségre jutunk az önkormányzattal, a névhasználatról is dönthetünk, hogy csapatunk a város nevével és színeiben szerepelhessen a bajnokságban. Azért látok esélyt a megállapodásra, mert a soproniakról korábban, a REAC kapcsán is bebizonyosodott már, hogy készek együttműködni. Sőt azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy helyi támogatók, netán egy új tulajdonosi kör csatlakozzon a klubhoz…”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik