A becsületükért harcolnak

V. G.V. G.
Vágólapra másolva!
2009.06.23. 23:06
Címkék

A racionalitás felülemelkedett a szív akaratán: a pályán nyertes, azonban az íróasztal mellett vesztes Gyirmót SE végül arra jutott, hogy nem nyújt be keresetet az állandó választott sportbírósághoz.

Csak emlékeztetőül: a győri kiscsapat hiába futott be az NB II Nyugati csoportjának aranyérmes helyére, nem kapta meg az élvonalbeli rajtengedélyt. Horváth Ernő, a gyirmóti klub elnök-tulajdonosa szerint önhibájukon kívül kerültek ebbe a helyzetbe (vagyis a klublicenchez kért APEH- és VPOP-igazolást a technikai vezető félrevezetése miatt nyújtották be határidőn túl), az igazukért pedig bármeddig hajlandóak elmenni.

Kedden aztán a vezetők közleményben tudatták, hogy a sportbírósághoz biztosan nem fordulnak. Korábban jeleztük is: a sportjogászok kételkednek abban, hogy az ügy az említett bíróság hatáskörébe tartozik-e.

Ezzel együtt a gyirmótiaknak erkölcsi fenntartásaik s jogi kifogásaik vannak a licencadó testület döntésével, valamint az annak alapjául szolgáló szabályzattal szemben. Azt nehezményezik, az MLSZ klublicencszabályzata belekényszerítette az egyesületként működő csapatot, hogy alakuljon gazdasági társasággá – derül ki a közleményből. A versenykiírás ugyanis kimondja: egyesületi formában működő sportszervezetek is indulhatnak az élvonalban, ha ezt az új szezont megelőző január 15-ig kérvényezik. A győriek azt mondják: amikor még minden kérdés nyílt a bajnokságban, nem várható el, hogy ilyenekkel foglalkozzanak; arról már nem is beszélve, hogy az MLSZ elnöksége mi alapján dönt a kérvények elbírálásakor.

Bár a Gyirmót SE keresetet ezúttal nem ad be, a fenti ellentmondás feloldása végett törvényességi felügyeleti eljárást kezdeményez a Legfőbb Ügyészségen, és annak eredményétől teszi függővé további lépéseit.

Így lesz egy papírcsatából állóháború…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik