Ismét él a külföldi vonal

V. G.V. G.
Vágólapra másolva!
2009.06.23. 23:06
Címkék

Hároméves „száműzetés” után újból Pintér Attila hangja harsog majd egy honi labdarúgócsapat öltözőjében: hétfő délelőtt a Győri ETO elkezdi a felkészülést. A rend és fegyelem elkötelezettje előbb köszönti a játékosokat, majd tíz órakor jókorát fúj a sípjába, hogy a nyaralásból visszatérő megjelenteket megmozgassa.

Noha Pintér Attila korábban már egyeztetett Both József szakmai igazgatóval a játékoskeret várható alakulásáról, a kívánságlistán szereplő nevek mögött egyelőre jókora kérdőjelek sorakoznak. Most még csupán annyi biztos, hogy hat fiatal, tehetséges labdarúgó (Berde István, Csermelyi Imre, Dorogi Attila, Kiss Máté, Nyári Tibor, Sánta Attila) a nagyokkal kezdi meg a munkát.

„Hogy az első csapattal maradnak-e, azt a szakmai vezetők eldöntik – mondta Klement Tibor, a győriek ügyvezetője. – Első dolgunk volt, hogy megnézzük: hogyan szerződtethetnénk a hazai kiszemelteket? Sajnos kiderült, hogy valamennyiüknek érvényes megállapodása van, és csak kirívóan magas összegért szerezhetnénk meg őket. Ezért aztán újból körülnézünk külföldön is. A télen szerződtetett nyolc légiósból hatan bizonyítottak, s azt szoktam mondani: ha a fele beválik, az jó, ha pedig ennél is több, az már egyenesen ajándék.”

Ami a távozókat illeti: a szezon végén kimondva-kimondatlanul bűnbaknak kikiáltott hármas (információink szerint a Bajzát Péter, Böőr Zoltán, Stark Péter trió) távozásakor a vezetőség nem hullajtana könnyeket, főleg ha eladásuk haszonnal kecsegtet.

„A mai futballban a piac diktál – mondta Klement Tibor. – BajzátPéterért minden átigazolási időszakban jelentkeznek, a mostani, gólkirályi címe is kiváló ajánlólevél. Anélkül, hogy neveket mondanék, elárulhatom, ha mások iránt is komoly külföldi érdeklődő jelentkezik, nem zárkózunk el az eladástól.”

A hangsúly a komoly, illetve a külföldi jelzőn van – a honi riválisokat ugyanis semmi pénzért sem erősítenék a győriek…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik