A klub szétesőfélben, de nevezett az NB II-re

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2009.06.29. 01:08
Címkék
Az elmúlt napokban arról lehetett hallani, meglehetősen bizonytalan a siófoki futball jövője. Nos, a kép azóta sem tisztult: a balatoni klub ugyan nevezett az NB II-re, az viszont erősen kérdéses, hogy a második vonalban milyen szerepet játszik majd.

Még javában tartott a legutób bi bajnokság tavaszi idénye, a BFC Siófok elkeseredett harcot folytatott a bentmaradás kiharcolásáért. A klub többségi tulajdonosa, Nemes Ferenc hétről hétre arról beszélt, sikerülhet a bravúr, csapata szinte reménytelen helyzetből felállva megőrizheti NB I-es tagságát (ne feledjük, az őszt két-két győzelemmel és döntetlennel, valamint 11 vereséggel zárta a Siófok, így az osztályváltást majd’ mindenki biztosra vette...), de ha mégsem, akkor az azonnali visszajutást célozza meg. Aztán jött a május 23án rendezett, Zalaegerszegi TE elleni idegenbeli találkozó (amely 5–3-as vereséget hozott), és mindenki számára világos lett: az álom szertefoszlott, a következő idény az NB II Nyugati csoportjában találja az együttest. Csakhogy azóta történt egy és más...

A klub első embere, Nemes Ferenc az elmúlt héten kijelentette, már nem akar többségi tulajdonos lenni, és várja annak az úriembernek a jelentkezését, aki még tavaly tett ígéretet üzletrésze megvásárlására. Az MLSZ alelnökeként is dolgozó sportvezető erősen nehezményezte, hogy a kiesés után a siófoki önkormányzat oly mértékben csökkentette a csapat támogatását, hogy még egy harmadik vonalban szereplő gárda fenntartására is kevés.

Tudva azt, hogy Nemes Ferenc mennyire szereti a futballt, többen annak a véleményüknek adtak hangot, miszerint nincs kizárva, a klub tulajdonosa esetleg meggondolja magát. Azoknak, akik ebben bíztak, van egy rossz hírünk: erre a dolgok jelenlegi állása szerint szinte semmi esély sincs...

„Jelenleg külföldön tartózkodom, a szerdai taggyűlés után azonban alighanem tisztábban látunk majd a siófoki futball jövőjét illetően – mondta Nemes Ferenc. – Hogy mit remélek ettől az összejöveteltől? Azt, hogy megszabadulok az üzletrészemtől... Egyébként az NB II-es nevezéssel minden rendben van, a nevezési lapról nem hiányzik az aláírásom, a véleményem azonban nem változott: nem látom a feltételeit annak, hogy ütőképes, feljutásra esélyes keret álljon össze Siófokon.”

Hát igen...

Az Aczél Zoltán edzette Siófok a tavaszi eredmények alapján tizedikként zárta az idényt, csakhogy az akkori keretből többen is távoztak. A kölcsönben lévő labdarúgók valamenynyien visszatértek klubjukhoz (Bojtor László, Ivancsics Gellért, Koós Gábor és Edouard Ndjodo a Honvédhoz, Takács Marcell Újpestre, Sütő László a Hungária körútra, Eugene Fomumbod pedig Győrbe), a kapus Milinte Árpád Kaposvárra igazolt, a támadó Magasföldi József pedig a svájci második vonalban szereplő FC Wil csapatában folytathatja pályafutását.

Horváth Károly klubigazgató szerint a hétfő délutáni első gyakorlást Hagymási Zoltán vezényli majd (eddig pályaedzőként dolgozott Aczél Zoltán mellett), ám még az sem biztos, hogy valóban a szakember irányítja majd a Siófokot.

„A héten minden vitás kérdésnek el kell dőlnie – mondta Horváth Károly. – Az biztos, hogy az NB II-ben elindulunk, de egyelőre még kérdéses, hogy milyen lesz a tulajdonosi hátterünk, ki felel majd a szakmai munkáért, miképpen változik a játékoskeretünk, és hogy milyen célokért küzdhetünk. Az önkormányzat az elmúlt évben sok pénzt fordított a stadion működtetésére, és bár a kiesés mindenkit elkedvetlenített, bízom abban, hogy megoldódnak a gondjaink. Akár még Nemes Ferenc is meggondolhatja magát...”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik