Orosz Pétert dicséri Giovanni Trapattoni

Vágólapra másolva!
2006.08.22. 22:23
Címkék
Nagyon elégedett Orosz Péterrel Giovanni Trapattoni, a Salzburg labdarúgó-csapatának nyáron kinevezett vezetőedzője. A magyar támadóra a Valencia ellen is fontos szerep várhat.
Trapattoni elégedett magyar csatárával
Trapattoni elégedett magyar csatárával
Trapattoni elégedett magyar csatárával
Trapattoni elégedett magyar csatárával

Augusztus nyolcadikán még a Salzburg amatőrcsapatában a Feldkirch elleni 2-2-re végződött mérkőzésen játszott, nem egész két hét múlva már a Valencia elleni BL-selejtező-visszavágóra készült Orosz Péter.

A 25. születésnapját néhány napja betöltő csatár élete legnagyobb feladata előtt állhat (a Valencia ellen a felépült Zickler oldalán a kezdőcsapatban kapott helyet), ugyanis gólt, gólokat várnak tőle most is.

Orosz kezdő a Valencia ellen
Orosz kezdő a Valencia ellen
Giovanni Trapattoni, a Salzburg új edzője mindenesetre nagyon elégedett a futballistával, aki ugyan mindössze három élvonalbeli mérkőzésen szerepelt, de az olasz mester szerint ez nem probléma.

„Ha jó játékos, igazi csatár vagy, akkor mindegy, hogy az első, második, harmadik ligában játszol, vagy a BL-ben. Orosznak pedig nagyon jó érzéke van a gólszerzéshez.” – értékelt a 67 éves szakvezető.

Ez így van, hiszen a magyar támadó az előző évben 34 (!) alkalommal volt eredményes az amatőrcsapatban, míg idén az első négy meccsen négy gólt vágott. Ezután Trapattoni felhozta az első csapathoz, és ott csereként góllal debütált a Pasching ellen 1-1-re végződött meccsen.

Orosz még 2002-ben érkezett a Regionalligában szereplő Saalfeldhez, majd Puchban szerepelt, onnan igazolta le 2005-ben a Salzburg amatőrcsapata a magyar labdarúgót.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik