Ukrajna: Mircea Lucescu büntetése

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2006.11.15. 11:59
Címkék
Az Ukrán Labdarúgó Liga három mérkőzésre eltiltotta és 7000 dollár befizetésére kötelezte Mircea Lucescut (képünkön), a Bajnokok Ligájában is érdekelt Sahtar Doneck vezetőedzőjét.
A román szakember azután kapta a szervezet által kiszabható lehető legsúlyosabb büntetést, hogy a november 6-ai, Dinamo Kijev elleni rangadón berohant a játéktérre, és azzal vádolta a helyi szövetséget, hogy ítéleteivel szisztematikusan sújtja csapatát.

A Sahtar alelnöke, Borisz Kolesznyikov is a tréner mellé állt és kijelentette: klubja nem bízik Hrihorij Szurkisz szövetségi elnökben, akinek testvére, Ihor a Dinamo elnöke.

"Lucescu megállapításai teljesen helyesek voltak. A problémák csak akkor oldódhatnak meg, ha Hrihorij Szurkisz távozik a posztjáról" - nyilatkozta az egyesület honlapján Kolesznyikov.

A szövetség vezetője reakciójában minden vádat visszautasított és kiemelte, hogy elnöksége ideje alatt a Sahtar háromszor is megnyerte az ukrán bajnokságot.

Az ominózus meccsen a portugál játékvezető, Paulo Gomes négy piros lapot is kiosztott, ezek közül az egyiket Lucescu kapta. A feszült hangulatú találkozót végül a listavezető kijeviek nyerték 1-0-ra.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik