Kétséges, hogy Dél-Afrika rendezi-e meg a 2010-es futball vb-t

Vágólapra másolva!
2007.05.29. 19:30
Címkék
2004. május 15-én a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) végrehajtó bizottsága Dél-Afrikának adta a 2010-es labdarúgó világbajnokság rendezési jogát, azóta azonban a nemzetközi futballélet szereplői közül sokan megkérdőjelezték, hogy a fekete kontinens vezérállama képes lesz-e lebonyolítani az eseményt.
Élőben még nem így festenek a stadionok
Élőben még nem így festenek a stadionok
Élőben még nem így festenek a stadionok
Élőben még nem így festenek a stadionok

A kritikus hangok ellenére Sepp Blatter FIFA-elnök 2006 októberében határozottan kiállt a dél-afrikai rendezés mellett, igaz azóta ő is elismerte, hogy a kulisszák mögött az afrikai ország szerepvállalásától független terv is készül.

A háttérben már gőzerővel dolgoznak a blama elkerülésén, a pletykák szerint Anglia, Japán, Mexikó, Spanyolország, az Egyesült Államok, Ausztrália, sőt akár Németország is lehet a beugró.

A dél-afrikaiaknak időbeli és pénzügyi gondjaik vannak a stadionok építésével, a torna rendezésének belpolitikai támogatása sem egyértelmű, ráadásul az ország közbiztonsági és közegészségügyi helyzete közel sem mondható optimálisnak.

Az oprszág vezetői a napokban bejelentették, híján vannak a szakképzett munkaerőnek és az építőanyagnak is, úgyhogy érdekesnek ígérkezik a FIFA szerdán kezdődő kongresszusa, ahol a szervezőbizottság képviselői beszámolnak a Sepp Blatter vezette testületnek.

A TELJES CIKKET A NEMZETI SPORT SZERDÁN MEGJELENŐ SZÁMÁBAN OLVASHATJÁK!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik