Olympique Lyon: Alain Perrin lehet az új vezetőedző

Vágólapra másolva!
2007.05.30. 15:20
Címkék
Hivatalos források ugyan még nem erősítették meg, de a a Reuters hírügynökség egy, a klubhoz közeli forrásra hivatkozva már közhírré tette, hogy Alain Perrin (képünkön) lett a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban egyeduralkodó, egymás után hatodik bajnoki aranyérmét begyűjtő Olympique Lyon új vezetőedzője.
Az 50 éves szakvezető a Sochaux-tól - amellyel ebben a szezonban Francia Kupát nyert - kerül az együtteshez. A tréner a múlt héten lemondott Gerard Houllier-t váltja a Lyon kispadján.

Perrin 1983-ban kezdte meg edzői karrierjének építését, a Nancynál akkor Arséne Wenger segítője volt. Első önálló munkáját az akkor éppen nem élvonalbeli Troyes csapatánál kapta, amely gárdával nemcsak sikerült fejutnia az első osztályba, hanem ott még UEFA-kupát érő helyen is sikerült végeznie.

Marseille volt a következő állomás, ahol 2002-től dolgozhatott, azt követően megfordult Angliában - Southampton és Portsmouth -, valamint az Egyesült Arab Emírségekben - Al-Ahli -, majd hat hónap munkanélkülispg után hazatért és 2006. májusában átvette a Sochaux irányítását.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik