Dunga szerint Ronaldinhónak jóval többet kellene edzenie

Vágólapra másolva!
2007.06.04. 12:44
Címkék
Lelassult, túlsúlyos – kapja a kritikákat Ronaldinho, a Barcelona sztárja. Eddig „csak” a spanyol média és a szurkolók elégedetlenkedtek vele emiatt, de most Dunga, a brazil szövetségi kapitány is így vélekedik.

A Catalunya Radio adásában kritizálta Ronaldinhót Dunga, a brazil válogatott szövetségi kapitánya. A szakvezető úgy véli, hogy a Barcelona játékosának sokat kell javulnia erőnlétileg, ha újra a világ legjobbja akar lenni.

„Jelenleg Kaká a legjobb játékos, Ronaldinhónak megvan a lehetősége, hogy visszakapaszkodjon a csúcsra, de már Robinho is ott toporog” – értékelt a szövetségi kapitány. – „Ronaldinho lelassult. Vissza kell szereznie a gyorsaságát, amellyel riválisai elé kerülhet.”

A 27 éves, volt aranylabdás játékost a szurkolók és a spanyol média is kritizálta. Elsősorban azt vetették a szemére, hogy elhízott, és több edzést is kihagyott az idei szezonban. Igaz, ennek ellenére is húsz gólnál jár a spanyol bajnokságban.

„Többet kellene edzenie. Egy jó erőállapotban lévő Ronaldinhót lehetetlen megállítani, ezt bizonyította az előző bajnokságban. Technikailag jobb, mint a többiek.” – tette hozzá Dunga.

Ronaldinho korábban kérte (Kakával együtt) a szövetségi kapitányt, hogy ne vigye ki őt a nyári Copa Americára, mivel szeretne pihenni a fárasztó szezon után.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik