Nem sikerült a seleção főpróbája a Copa America előtt

Vágólapra másolva!
2007.06.05. 22:14
Címkék
Az angolok után a török válogatott ellen is döntetlent ért el a brazil labdarúgó-válogatott. Carlos Dunga kicserélte a kezdőcsapatot az előző mérkőzéshez képest, de a játék ettől még nem lett jobb. A dél-amerikai csapattól jóval többre lesz szükség a Copa Americán.
Marcelo és Sabri küzd a labdáért
Marcelo és Sabri küzd a labdáért
Reuters
Marcelo és Sabri küzd a labdáért
Marcelo és Sabri küzd a labdáért
Marcelo és Sabri küzd a labdáért
Reuters
Marcelo és Sabri küzd a labdáért

Az angolok elleni mérkőzéshez képest alaposan megváltoztatta a kezdőjét Dunga, mindössze Naldo és Robinho maradt bent a csapatban. Doni személyében újoncot is avatott a brazil kapitány a kapuban. A törökök hálóőre, Hakan Arikan is első válogatottságára készülődhetett.

Az első negyedórában mindössze azt lehetett feljegyezni, hogy a csapatkapitány Tugay Kerimoglut lecserélték. A rutinos középpályást Bastürk váltotta.

Huszonöt percet kellett várni egy igazi nagy helyzetre: ekkor Hamit Altintop végzett el szabadrúgást a jobbösszekötő helyéről, és bár első próbálkozása lepattant a sorfalról, az újra elé kerülő labdát kapásból kapura tűzte. Doni nyújtózott érte, de szerencséjére a felső léc kisegítette.

A 32. percben a brazil csapat előtt is adódott lehetőség, a leshatárról kiugró Maicon azonban nagyon önzetlen akart lenni, így lövés helyett középre adott, Afonso Alvesnek azonban hosszú volt a labda.

A 40. percben újra a török csapat előtt nyílt lehetőség, Sabri tolta a labdát Tuncay elé, ő megcélozta a rövid sarkot, Doni azonban a helyén volt. Az AS Roma kapusa egy perccel később is a helyén volt, akkor Bastürk lövését hárította.

A félidőben nem esett gól, inkább a törökök veszélyeztettek, a brazil csapatnak szinte momentuma sem volt.

A második játékrészre beszállt Ronaldinho is, ezzel picit felpörgött a dél-amerikai csapat. Előbb Diego, majd szöglet után Maicon, utána egy bal oldali lövésből Afonso Alves veszélyeztetett. A másik oldalon is volt lehetőség: az 55. percben Sabri kicselezte Edmilsont, ígéretes lövését Doni ütötte ki.

Dunga egy óra elteltével beküldte Kakát is, remélve, hogy a Milan középpályásának segítségével sikerül megszerezni a vezetést, de – nem biztos, hogy Kaká miatt – ezután elfogytak a helyzetek. A másik oldalon Hamit Altintop újra szabadrúgást rúghatott, a brazilok szerencséjére Doni kapuja felett elzúgott a labda.

Az utolsó tíz percben már egyik csapat sem tudta eldönteni a meccset, a törökök talán valamivel többet tettek a győzelemért. A brazil együttestől ennél jóval több kell a Copa Americán.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

TÖRÖKORSZÁG - BRAZÍLIA 0-0
Dortmund: vezette: Florian Meyer (német)
Törökország:
Hakan Arikan – Hamit Altintop, Emre Asik, Gökhan, I. Üzülmez – Aurelio, Sabri – Umut Bulut (Kazim-Richards a 62.), Tugay (Bastürk a 10., Sahin a 76.), Arda (Serdar a 46.) – Tuncay (Gökdeniz a 66.).
Brazília:
Doni – Maicon, Naldo, Alex, Marcelo – Elano (Kaká a 60.), Edmilson (Gilberto Silva a 81.), Diego (Mineiro a 70.), Josué – Afonso Alves (Jo a 74.), Robinho (Ronaldinho a 46.).
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik