Arany Kupa: ráijesztettek a kubaiak Hugo Sanchez csapatára

Vágólapra másolva!
2007.06.09. 10:31
Címkék
Két mérkőzést rendeztek meg magyar idő szerint mára virradóra a labdarúgó Arany Kupán, az észak-amerikai kontinens és a karibi térség válogatottjai számára két évente kiírt tornán. A C csoportban a négyszeres győztes Mexikó 2-1-re győzött Kuba ellen, míg Panama 3-2-re verte Honduras együttesét.
A mexikóiak győztes találatát a jobbra látható Nery Castillo szerezte
A mexikóiak győztes találatát a jobbra látható Nery Castillo szerezte
A mexikóiak győztes találatát a jobbra látható Nery Castillo szerezte
A mexikóiak győztes találatát a jobbra látható Nery Castillo szerezte

A New Jersey-i Giants-stadionban a Hugo Sanchez szövetségi kapitány irányította mexikóiak pocsékul kezdtek a négy Arany Kupa-részvétele során még meccset sem nyerő kubaiak ellen.

A 23. percben Reynier Alcántara megszerezte a vezetést a karibiaknak (0-1), s ezzel ébresztőt fújt az esélyesebb Mexikónak, amelynek válogatottjából hiányzik Oswaldo Sanchez (kapuss) és Rafael Maquez, az FC Barcelona védője.

A zöldek előbb Nery Castillo (Olympiakosz Pireusz) révén kis híján egyenlítettek, de a 38. percben már „nem volt mese”: Jared Borgetti a védelem mögé került, és Adolfo Bautista beadása után fejjel bevette a kubai kaput (1-1).

A szünetben Hugo Sanchez behozta Jose Francisco Fonsecát Baustita helyett, ami azért lényeges, mert az 56. percben az ő lövése pattant ki Molináról, a karibiak kapusáról, és a lesipuskás Nery Castillo megszerezte a már korábbaan megérdemelt gólját (2-1).

Tíz perccel a lefújás előtt Fonseca még kihagyott egy hatalmas ziccert: remek fejesét Molina valahogyan a kapu fölé tolta.

A másik mérkőzésen Panama 1-0-ra, majd 2-1-re és 3-1-ree vezetett Honduras ellen, amely a 92. percben már csak szépíteni tudott (3-2).

A csoportban az első forduló után Panama vezet több szerzett góllal Mexikó előtt.

LABDARÚGÓ ARANY KUPA (EGYESÜLT ÁLLAMOK)

C CSOPORT (NEW JERSEY), 1. FORDULÓ:
  • Mexikó–Kuba 2-1 (Borgetti 38., Castillo 56., ill. Alcántara 23.)
  • Panama–Honduras 3-2 (C. Rivera 33., Blas Perez 42., Garcés 83., ill. A. Guevara 40., Costly 92.)

A CSOPORT ÁLLÁSA:
Panama 1 1 0 0 3-2 +1 3
Mexico 1 1 0 0 2-1 +1 3
Honduras 1 0 0 1 2-3 -1 0
Cuba 1 0 0 1 1-2 -1 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik