Ibrahimovic nem akar áldozatokat hozni a semmiért

Vágólapra másolva!
2009.12.07. 17:09
Címkék
Zlatan Ibrahimovic bejelentette: a svéd válogatott tét nélküli mérkőzései nem motiválják, így egyelőre nem akar a nemzeti csapatban szerepelni.

 

Ibrahimovic nem akar tét nélküli válogatott meccseken játszani (Fotó: Action Images)
Ibrahimovic nem akar tét nélküli válogatott meccseken játszani (Fotó: Action Images)

„Semmi motivációm barátságos mérkőzéseken játszani, és az erőmet haszontalan dolgokra pazarolni. A Barcelona rengeteg meccset játszik, figyelnem kell az erőbeosztásomra és az egészségemre" – nyilatkozta a csatár.

„Elképzelhető, hogy a jövőben játszom, de nem tudom még, mi lesz pontosan. Várunk a jövő évig" – tette hozzá a támadó.

A 28 éves csatár elmondta, elege van abból, hogy „semmiért áldozza fel magát".

„Mindig is megtiszteltetés volt, ha meghívtak a válogatottba, de a világbajnokságról lemaradtunk, tétmeccseink egy ideig nem lesznek. Nem akarok rengeteg energiát elpocsékolni jó ok nélkül, nem akarok a semmiért áldozatokat hozni" – mondta sajtótájékoztatóján.

Ibrahimovic 2001-ben, Feröer ellen mutatkozott be a háromkoronásoknál, részt vett a 2002-es és a 2006-os világbajnokságon, valamint a 2004-es és a 2008-as Európa-bajnokságon. Eddig 60 mérkőzésen 22 gólt lőtt a nemzeti csapatban.

A svéd támadó azt is elmondta, a Barcelona sokkal támadóbb szellemű együttes, mint az olaszországi csapatok, amelyekben játszott. Ibrahimovic szerint az olasz kluboknál elég egy gólt szerezni, és azzal már elégedettek, míg a katalán csapatnál a vezetés megszerzése után is fontos a támadás.  

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik