A Bayern és az Inter győzelmétől a Videoton botlásáig - pénteki videók

Vágólapra másolva!
2010.10.30. 08:17
null
Samuel Eto'o nem szerzett gólt a Genoa ellen, de győzelemnek örülhetett (Fotó: Action Images)
Címkék
Rangadókat rendeztek a labdarúgó NB I 12. fordulójának pénteki játéknapján. A Debreceni VSC Czvitkovics Péter remeklésével 3–1-re győzött a Kaposvár ellen, míg a listavezető Videoton hazai pályán 2–0-ra kikapott a Budapest Honvédtól. A BL előző szezonjának két döntőse, a Bayern München és az Inter is hozta a kötelezőt hazája bajnokságában. Tekintse meg a nap legérdekesebb meccseinek összefoglalóját!

Az NB I-ben a Budapest Honvéd meglepetésre 2–0-ra legyőzte idegenben a Videotont. A vendégek mindkét gólját a brazil Danilo szerezte. A légiós először a lekészített labdát bombázta közelről a kapuba, majd a rosszul védekező hazai játékosok között lőtte ki a bal alsó sarkot.

VIDEOTON–BUDAPEST HONVÉD 0–2
 

Olaszországban, a 9. forduló nyitó mérkőzésén az Internazionale 1–0-ra legyőzte idegenben a Rudolf Gergelyt nélkülöző Genoát. A milánóiak Sulley Muntari góljának köszönhetően szerezték meg a három pontot, bár a hazaiak kapusa, Eduardo csúnyán mellényúlt a lövésnek.

GENOA–INTER 0–1
 

A kapusok Bolíviában sem álltak a helyzet magaslatán. Ott egy kapitális védelmi hiba után szerzett vezetést – és mint később kiderült, győztes gólt – a Guabirá az Aurora ellen. A bolíviai labdarúgó-bajnokság legutóbbi fordulójában rendezett mérkőzésen egy hazai támadás után a középre érkező labdát a vendégek védője, Edward Mauro Zenteno Álvarez ki akarta fejelni, ám mivel kapusa nem szólt neki, hogy jön, olyan szerencsétlenül ért bele a labdába, hogy az a tarkójáról a kapuba került.

AZ ÓRIÁSI HIBA
 

A német Bundesliga 10. fordulójának nyitányán Münchenben a Bayern és a Freiburg mérkőzött meg egymással. A münchenieknél Daniel Pranjic fantasztikus játszott, három gólpasszt adott, amelyekből először Martin Demichelis, majd Mario Gomez, végül pedig Anatolij Timoscsuk volt eredményes, míg a negyedik bajor gólt Toni Kroos szerezte. A vendégek 2–0 után szépítettek, majd a hazai védő, Edson Braafheid öngólja révén a második találatukat is megszerezték, így csak 4–2-es vereséget szenvedtek.

BAYERN MÜNCHEN–FREIBURG 4–2

Brazíliában a nap védését mutatta be a Sao Paulo kapusa, Rogério Ceni. A karrierje során már 91 (!) gólnál járó brazil kapus az Atlético Paranaense elleni bajnokin elképesztő mozdulattal tolta szögletre Paulinho remek csel után leadott lövését. A meccset végül a Sao Paulo nyerte 2–1-re.

ROGÉRIO CENI BRAVÚRJA
 

Sajnálatos incidensek sorozata történt a Horvátországban lejátszott egyik negyedosztályú mérkőzésen. A Rudar Siveric–Sabunjar mérkőzésen a játékvezető ténykedése finoman szólva is hagyott némi kívánnivalót maga után. Egy meg nem adott hazai tizenegyes után szabadultak el az indulatok…

BAJBAN A JÁTÉKVEZETŐ
 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik