Hollandia: hat hónap börtön a kapusra támadó futballhuligánnak

Vágólapra másolva!
2011.12.29. 18:38
null
Westey van W. a pályán is alulmaradt, és még börtönbe is zárják (Fotó: Imago)
Címkék
Csütörtökön hat hónapos börtönbüntetést kapott az a futballhuligán, aki a közelmúltbeli Ajax–AZ Holland Kupa-mérkőzésen berohant a játéktérre, és megtámadta a vendégcsapat kapusát, Esteban Alvaradót.

 

 

Az ügyészség tíz hónap börtönt kért Wesley van W.-re, ebből lett hat hónap, valamint további kettő felfüggesztve.

Az ítélet értelmében a 19 esztendős almere-i fiatalembernek alkohol-elvonókúrán is részt kell vennie, továbbá a következő két esztendőben az Ajax, az AZ és a holland labdarúgó-válogatott minden mérkőzése előtt jelentkeznie kell a lakhelye szerint illetékes rendőrkapitányságon.

Az Ajax stadionjából időközben 30 évre kitiltott elítélt kifejezte sajnálatát a történtek miatt, mondván, a televíziós felvételt megtekintve ő is megdöbbent. A tettét fogadásból végrehajtó Wesley van W. hozzátette: szeretne személyesen bocsánatot kérni az AZ kapusától.

Wesley de W. ügyvédje, Geertjan van Oosten hosszabb közmunkát szeretett volna kiharcolni védencének, felfüggesztett börtönbüntetéssel – a védekezésben többek között arra is kitért, hogy védencének intelligenciahányadosa mindössze 71. A bíróság viszont indokoltnak ítélte meg a börtönbüntetés kiszabását, bizonyítottnak látva az előre eltervezett súlyos testi sértés kísérletét, ráadásul súlyosbító tényező volt, hogy Wesley de W. megszegett egy korábbi stadionból kitiltó határozatot is.

Az Ajax és az AZ félbeszakadt kupameccsét január 19-én zárt kapuk mögött újrajátsszák.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik