Messi csak a bal felső sarkot hagyta érintetlenül Bernben

Vágólapra másolva!
2012.02.29. 22:32
null
Lionel Messi pazar gólokat szerzett (Fotó: Reuters)
Címkék
Lionel Messi-lázban égett Svájc az alpesi ország válogatottjának Argentína elleni felkészülési mérkőzése előtt. A háromszoros aranylabdás nem is okozott csalódást Bernben: két fantasztikus akciógóllal és ráadásként egy tizenegyesből szerzett találattal elintézte a házigazdát, amely Xherdan Shaqiri találatával válaszolt.

Az argentinok elleni mérkőzés előtt Vanczák Vilmos is előtérbe került, a helyi sajtó munkatársai többször is faggatták a Sion magyar légiósát, akinek el kellett mondania, mi is történt 2005 augusztusában Lionel Messi és közte. A háromszoros aranylabdás ugyebár akkor szerepelt először az argentin válogatottban, és egy perccel beállítása után lekönyökölte Vanczákot, amiért kiállították.

Persze Vanczák is csak egy mellékszereplő volt a Messi körül kialakult hisztériában, amit csak fokozott, hogy a dél-amerikaiak a Barcelona sztárjának mesés góljával jutottak előnyhöz. A 20. percben Messi meglódult a svájci térfél közepén, a tizenhatos vonalán helyezkedő Sergio Agüeróhoz passzolt, s futott tovább a kapu felé. A Manchester City csatára tökéletes ütemben sarkazott vissza, Messi pedig a labda átvétele után esélyt sem adott a kiszolgáltatott helyzetbe kerülő Diego Benagliónak, a bal alsó sarokba lőtt (0–1).

LIONEL MESSI ELSŐ TALÁLATA

A svájciak nem tudtak betörni az argentin büntetőterületre, ezért távoli lövésekkel próbálkoztak. Voltak is veszélyes kísérletek, de Granit Xhaka és Xherdan Shaqiri lövései sem jártak sikerrel.

A fordulás után szinte azonnal egyenlített a hazai csapat: Francois Affolter a saját tizenhatosa előterében utolsó emberként szerelte (fellökte?) Agüerót, Florian Meyer sípja néma maradt (ha fúj, vélhetően a piros lap is előkerül), az ellenakció végén Xhaka a bal szélről középre gurított, s bár Eren Derdiyok hatalmas luftot rúgott, a mögötte érkező Shaqiri a kapu bal felső sarkába bombázott (1–1).

XHERDAN SHAQIRI TALÁLATA

Az egyenlítés után kisebb svájci és nagyobb argentin helyzetek is kimaradtak, az egyik oldalon Derdiyok, a másikon Gago szerezhetett volna gólt. A játékrész derekán hatalmas üdvrivalgás közepette pályára lépett csereként Valentin Stocker, a Basel Bayern München elleni BL-góljának szerzője, aki azóta nemzeti hős.

A meccs svájci hőse díj azonban egyre inkább Marco Wölflinek járt: a szünetben beálló kapus a 75. percben hihetetlen bravúrral hárította Agüero léc alá tartó labdáját.

A 88. percben azonban Messi neki is lőtt egy gólt, remek beindulása után, 10 méterről pimasz, de halálpontos mozdulattal emelt Wölfli fölött a jobb felső sarokba (1–2).

LIONEL MESSI MÁSODIK TALÁLATA

Az argentin zseninek végül a 93. percben a mesterhármas is összejött, Affolter Higuaínnal szemben elkövetett szabálytalansága után tizenegyes következett, amelyet Messi értékesített – a változatosság kedvéért a jobb alsóba lőtt (1–3).

LIONEL MESSI HARMADIK TALÁLATA

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
SVÁJC–ARGENTÍNA 1–3 (0–1)
Bern, 30250 néző. Vezette: Meyer (német)
SVÁJC: Benaglio (Wölfli, a szünetben) – Lichtsteiner (Ziegler, 58.), Senderos, Affolter, R. Rodriguez – Shaqiri, Dzemaili (Stocker, 66.), Inler, F. Frei (Derdiyok, a szünetben; Vitkieviez, 87.) – Xhaka – Mehmedi (Emeghara, 81.). Szövetségi kapitány: Ottmar Hittzfeld
ARGENTÍNA: Romero – Zabaleta, Garay, F. Fernández, Campagnaro – Maxi Rodríguez (Salvio, 71.), Mascherano, Brana (Gago, a szünetben), Sosa (Higuaín, 82.) – Messi, S. Agüero. Szövetségi kapitány: Alejandro Sabella
Gólszerző: Shaqiri (49.), ill. Messi (20., 88., 93. – a harmadik 11-esből)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik