Ajánló: pályán a Pool és a Roma; „magyar derbi” az oroszoknál - program

Vágólapra másolva!
2013.09.16. 10:01
null
A nap kérdése: újra betalál-e Daniel Sturridge, a Liverpool gól- és pontgyárosa? (Fotó: Action Images)
Hétfőre is maradt mérkőzés az európai topbajnokságokban: az angol Premier League-ben pályára lép a Liverpool, az olasz Serie A-ban pedig az AS Roma.

 

Angliában az eddig hibátlan Liverpool a Swansea Cityhez látogat: a „vörösök” eddig mind a három meccsüket 1–0-ra nyerték meg, mindegyiket Daniel Sturridge góljával. A támadó az angol válogatott mérkőzéseit combsérülése miatt kihagyta, de ma várhatóan a pályán lesz. Ha a Liverpool nyer, legjobb szezonrajtját produkálja az 1990–1991-es évad óta. Akkor az első nyolc meccsét megnyerte a csapat, és akkor volt legutóbb címvédő az angol élvonalban (a szezon végén másodikként zárt az Arsenal mögött).

A Swansea eddig csupán három pontot szerzett – a West Bromwich Albion elleni idegenbeli sikerrel –, és sorsolása miatt nincs irigylésre méltó helyzetben, hiszen eddig a Manchester Unitedtől és a Tottenham Hotspurtől kapott ki, és két hét múlva jön az Arsenal elleni csata is. A walesieknél különös elszántsággal készülhet a mai meccsre Jonjo Shelvey, aki az elmúlt három szezont a liverpooliak kötelékében töltötte, és a nyáron váltott klubot, ám mint most nyilatkozta, egyáltalán nem bánta meg, hogy így hozta az élet.

A Liverpoolhoz hasonlóan a tabella élére ugorhat Olaszországban a Roma, amely ugyancsak idegenben, a Parma vendégeként lép pályára. A biztos első helyhez legalább három góllal kell nyernie, és a Napolin kívül egyedüliként maradhat hibátlan. A „farkasok” a 2007–2008-as bajnokság óta nem nyerték meg az első három meccsüket a Serie A-ban. A Parma egy döntetlennel és egy vereséggel kezdte a szezont, a meccs érdekessége lehet, hogy az „örök” és az egyik korábbi Roma-vezér, Francesco Totti és Antonio Cassano ismét farkasszemet nézhet egymással.

Spanyolországban két meccs maradt mára: az újonc Elche a Valladolid ellen próbálhatja megszerezni első győzelmét, míg a baszk–galíciai harcban az Athletic Bilbao és a Celta Vigo méri össze az erejét. Oroszországban magyar érdekeltségű mérkőzés lesz: az Ural a Dinamo Moszkvát fogadja, a hazaiaknál pályára léphet az új igazolás, Koman Vladimir, míg a vendégeknél Dzsudzsák Balázs.

PREMIER LEAGUE, 4. FORDULÓ (tabella)
Swansea City–Liverpool 21.00 (tv: Digi Sport 1)

SERIE A, 3. FORDULÓ (tabella)
Parma–AS Roma 20.45 (tv: Sport Klub)

PRIMERA DIVISIÓN, 4. FORDULÓ (tabella)
Elche–Real Valladolid 20.00
Athletic Bilbao–Celta Vigo 22.00 (tv: Sport 2)

PREMJER-LIGA, 8. FORDULÓ (tabella)
Ural–Dinamo Moszkva 15.00

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik