Ligue 1: Zidane-nak jó kezdés lenne a Monaco - Platini

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.11. 16:38
Mint beszámoltunk róla, a francia sajtó elképzelhetőnek tartja, hogy nyártól Zinedine Zidane lesz a Monaco labdarúgócsapatának vezetőedzője. Michel Platini, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnöke szerint Zizou számára kiváló hely lenne Monaco az edzői karrier elkezdéséhez.

„Ha Zinedine edző szeretne lenni, a Monaco megfelelő lenne neki indulásképp – mondta Michel Platini a L'Équipe francia sportnapilapnak. – Nagyszerű klub, megvannak az erőforrásai. Ő pedig egy éve Carlo Ancelotti segítője a Real Madridnál, úgyhogy készen kell állnia (az edzősködésre).”Michel Platini a L'Équipe francia sportnapilapnak. – Nagyszerű klub, megvannak az erőforrásai. Ő pedig egy éve Carlo Ancelotti segítője a Real Madridnál, úgyhogy készen kell állnia (az edzősködésre).”

Michel Platini úgy véli, ha Zidane valóban sikeres edző szeretne lenni, akkor ideje lépéseket tennie az új karrier elindítása érdekében.

„S ha egyszer a francia válogatott szövetségi kapitánya akar lenni, jobb, ha egy klubnál kezdi az edzősködést – folytatta Platini, talán saját keserű tapasztalataiból kiindulva (az UEFA jelenlegi elnökének egyetlen edzői feladata a francia válogatott irányítása volt). – Beszéltem Zinedine-nel, tudom, hogy készen áll elkötelezni magát. Nagy név a futballban, intelligens ember, szerintem nagyon jó edző lesz belőle.”

A játékosként aranylabdás, világ- és Európa-bajnok Zidane 2010 óta dolgozik a Real Madrid első csapata mellett, a pályaedzői feladatokat tavaly nyár óta látja el. A spanyol sajtó nemrégiben arról cikkezett, hogy 2016-tól Zidane lesz a madridi csapat vezetőedzője.

A Monaco a második helyen áll a francia bajnokságban, ennek ellenére a francia sajtó biztosra veszi, hogy a jelenlegi vezetőedzőnek, Claudio Ranierinek távoznia kell a nyáron.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik