PSG: Ibrahimovic nem képes arra, amire Cavani - Blanc

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.13. 20:24
Laurent Blanc, a Paris Saint-Germain labdarúgócsapatának vezetőedzője Edinson Cavani védőmunkáját méltatta, és elmondta, a párizsiak klasszisa, Zlatan Ibrahimovic nem képes arra, amire az uruguayi.

Cavani a posztját tekintve középcsatár, de a francia együttesben rendre a szélen kap lehetőséget, mivel az ék szerepét a svéd válogatott klasszis tölti be.

„Soha nem láttam csatárt annyira keményen dolgozni, mint Cavanit. Ő papíron nem egy szélső, mégis képes az ellenfél térfelén bárhol feltűnni. Folyamatosan hajt, és a védőmunkából is kiveszi a részét, Ibrahimovic erre nem képes” – mondta Blanc.

„Ideális esetben Ibra és Cavani sokszor cserélne helyet meccs közben, a támadó triónak teljes szabadsága lenne elöl. Fontos lenne, hogy védekezés közben a pálya szélességét teljes mértékben lefedjük, de ehhez hibátlan fizikai állapot kell. Ezekre a váltásokra még nem vagyunk képesek” – tette hozzá a francia tréner.

A PSG a bajnokságban szombaton a Caen ellen lép pályára, majd kedden következik a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzése: Blanc legénysége a Chelsea-t fogadja a Parc des Princes-ben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik