Teqball: már Malajziában is hódít a magyar sportág

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.10.12. 15:27
null
Malajziában is hódít a teqball (Fotó: Magyarország Kuala Lumpur-i Nagykövetsége)
2019. október 12-én kezdetét vette a Malajziában a Dr. Tun Mahathir Mohamad miniszterelnök által augusztusban meghirdetett nemzeti sport hónapja. Az esemény célja, hogy az egész országot megmozgassa és mindenki számára természetessé tegye a sportot a mindennapok során is. Ennek része a magyar teqball is.

A program külön hangsúlyt fektet az új mozgásformák és izgalmas, feltörekvő sportágak bemutatására is. A kormány a versenyeken, tornákon és kihívásokon keresztül is igyekszik közelebb hozni a sportot a lakosság számára, valamint „sportos nemzetté” válni.

A Malajziai Teqball Szövetség elnöke, KJ Siva és Káli Attila magyar nagykövet, valamint Csavajda Krisztina és Augusztin Norbert – a Nemzetközi Teqball Szövetség képviselői – is jelen voltak, amikor a nemzeti sporthónap fővédnöke, Malajzia Ifjúsági és Sportminisztere, Syed Saddiq meglátogatta a Teqball hivatalos sátrát és kipróbálta az immáron világszerte népszerű sportot – tudtuk meg Magyarország Kuala Lumpur-i nagykövetségétől.

A játék egyre nagyobb teret nyer a délkelet-ázsiai országban. A Malajziai Teqball Szövetség aktív megjelenéséinek köszönhetően a malajziaiak egyre több helyen próbálhatják ki a teqballasztalokat, illetve egyes általános iskoláknak már saját asztaluk van.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik