Emberelőnyben sem tudott nyerni a Rapid ellen a Sepsi

Vágólapra másolva!
2022.02.11. 18:53
null
Fotó: Tókos Csaba/Sepsi OSK, archív
A Sepsi OSK 1–1-es döntetlent játszott Mioveniben, a Rapid Bucuresti vendégeként a román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 26. fordulójában.
Fotó: Tókos Csaba/Sepsi OSK, archív
Fotó: Tókos Csaba/Sepsi OSK, archív

ROMÁN LIGA 1
RAPID BUCURESTI–SEPSI OSK 1–1 (0–0)

Mioveni, Stadionul Orasenesc, zárt kapuk mögött. Vezette: Coltescu
RAPID: Moldovan – Onea, Sapunaru, Grigore, Junior Maranhao – Albu, Käit (Goge, 78.) – Sefer (Ionita, 71.), Bnou Marzuk (Moise, 36.), Ilie (Panoiu, 77.) – Vojtus (Balan, 71.). Vezetőedző: Mihai Iosif
SEPSI: Niczuly – Dimitrov, Ninaj, Mitrea, Dumitrescu – Eder González (Vasvari, 76.), Aganovic – Barbut (Askovszki, 76.), Achahbar (Paun, 36.), Stefanescu (Golofca, 76.) – Tudorie (Luckassen, 84.). Vezetőedző: Cristiano Bergodi
Gólszerző:
Ionita (90+2.), ill. Stefanescu (50.)
Kiállítva: Albu (33., Rapid)

ÖSSZEFOGLALÓ

A 92. percben engedte ki a kezéből a győzelmet a Rapid ellen az egy órán át emberelőnyben játszó Sepsi OSK, így nem tudta megelőzni a táblázaton a hazai mérkőzését Mioveni-ben rendező bukaresti csapatot.

Óvatos kezdés után a Sepsi elsősorban veszélyes pontrúgásaival teremtette meg a mérkőzés első helyzeteit a bukaresti kapu előtt, de Adnan Aganovic léc alá tartó fejesénél Horatiu Moldovan kapus mentett, majd Andres Dumitrescu kilenc méterről nem találta el a kaput. A hazaiak kapusa majdnem döntő hibát védett, amikor a letámadó Alexandru Tudoriébe lőtte a labdát, de az szerencséjére mellé pattant. A Rapid taktikai faultokkal tördelte a Sepsi lerohanásait, Alexandru Albu azonban már olyan kegyetlenül tarolta le hátulról Anass Achahbart, hogy mindkét játékos számára véget ért a játék: a bukarestit kiállította Sebastian Coltescu játékvezető (bár elsőre csupán sárgát adott neki), a Sepsi hollandját pedig hordágyon vitték le. A Rapidnak emberhátrányban jött az első helyzete, ám Rares Ilie az ötös bal sarkáról a rövid sarok mellé lőtt.

Szünet után gyorsan gólra váltotta emberelőnyét a Sepsi, Cristi Barbut jobbról centerezett labdáját a túloldalon érkező Marius Stefanescu vágta kapásból a rövid sarokba. A vezetés megszerzése után pedig már elsősorban labdabirtoklásra törekedtek a szentgyörgyiek, csak az utolsó tíz percre adva át a kezdeményezést a hazai csapatnak. Stefan Panoiu kemény lövését még védte a jobb alsó saroknál Niczuly Roland, de a hosszabbításban nagyot hibázott a Sepsi kapusa: messzire kifutva rövidben ütötte el a labdát, amelyet Alexandru Ionita az üresen maradt kapuba emelt.

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+5. perc: ITT A VÉGE! A Sepsi nem tudta elhozni a három pontot a Rapid ideiglenes otthonából! Köszönjük a figyelmet!

90+2. perc: EGYENLÍT A RAPID! Panoiu lövését Niczuly a csereként beállt Ionita elé ütötte, aki a tizenhatos vonaláról a kapuba emelt!

90. perc: Még négy percig hadakozhatnak egymással a csapatok.

89. perc: Dumitrescu és Goge fejelt össze, mindkettőjüket ápolni kell.

84. perc: Tudorie helyén Luckassen folytatja Sepsi-mezben.

83. perc: Golofca

83. perc: Veszélyes jobb oldali beívelést követően Dimitrov mentett nagyot a kapu előtt.

81. perc: Szögletet követően nem szabadul fel a Sepsi kapuja, Ionita lövésre is vállalkozott, de végül a kovásznaiak jöhettek bedobással.

78. perc: És még egy bukaresti változtatás: Käitet Goge váltja.

77. perc: Újabb csere a pályaválasztónál: Ilie helyére Panoiu érkezik.

77. perc: A nemrég beállt Askovszki tüzelt a tizenhatos jobb sarkáról fölé-mellé.

76. perc: Változtat Bergodi is: Eder Gonzálezt Vasvari, Stefanescut Golofca, Barbutot pedig Askovszki váltja.

71. perc: Kettős hazai csere: Vojtus és Sefer helyén Balan és Ionita a pályán.

Sárga lapjaik miatt Paun és Stefanescu egyaránt eltiltás hatálya került: egyikük játékára sem számíthat majd a Sepsi a következő, Voluntari elleni bajnokiján.

69. perc: Käit próbálkozott vagy 25 méterről, lövése jócskán a kapu jobb oldala mellett húzott el.

68. perc: Stefanescu

60. perc: Paun

58. perc: Dimitrov bikázta ki a stadionból labdát távoli lövés gyanánt.

56. perc: Tudorie talált lesről a kapuba. Szabadrúgás következik kifelé.

54. perc: Moldovan egy labda lehúzása közben véletlenül hátba térdelte Barbutot, rövid ideig állt a meccs – a középpályás végül folytatni tudta a játékot

50. perc: VEZET A SEPSI! Barbut jobb oldali beívelését Stefanescu védőjét megelőzve, négy méterről vágta a kapuba!

A mérkőzést közvetítő román Look Sport úgy tudja, Achahbart a félidőben bevitték az öltözőbe, ahol még mindig nem tudott lábra állni.

46. perc: JÖN A FOLYTATÁS!

ELSŐ FÉLIDŐ

45+3. perc: SZÜNET KÖVETKEZIK!

45. perc: Három perc lesz a ráadás.

A Rapidnál ez már a hatodik kiállítás volt az idény során, míg a Sepsinek még nem osztottak ki piros lapot.

37. perc: Barbut

36. perc: Mindkét csapat változtat: a Sepsinél Achahbar pótlására Paun érkezik, míg a Rapidnál Bnou Marzukot Moise váltja

33. perc: Albu lépett oda brutálisan Achahbarnak, Coltescu játékvezető le is küldte a pályáról. A holland játékost hordágyon kellett levinni.

26. perc: Achahbar távoli lövését könnyedén ölelte magához a Rapid kapusa.

23. perc: Eder González észrevette, hogy Moldovan kinn áll kapujából, meg is eresztett egy távoli lövést, de nem járt sikerrel.

19. perc: Ilie

17. perc: Ezúttal egy gyors akciót követően érkezett a beadás jobbról, Dumitrescu nyolc méterről jelentősen a kapu fölé bombázta a labdát.

13. perc: Jobb oldalról beívelt szabadrúgást követően Aganovic fejelt kapura, Moldovan a léc fölé tornászta a próbálkozást.

10. perc: Eddig meglehetősen eseménytelen a találkozó, egyedül a Sepsinek volt egy darab, kaput nem veszélyeztető lövési kísérlete.

A mérkőzést a Rapid szurkolóinak UTA Arad elleni rendbontásai miatt zárt kapuk mögött játsszák. A bukaresti együttes stadionja immár harmadik éve felújítás alatt áll, s a klub gazdasági okokból úgy döntött, a szurkolók nélküli meccset nem a Nemzeti Stadionban, hanem Mioveni-ben rendezik meg.

1. perc: ELKEZDŐDÖTT A TALÁLKOZÓ!

Érkeznek a csapatok a pályára. A Rapid bordó-fehérben, míg a Sepsi zöldben játszik majd.

A Sepsiszentgyörgy előző mérkőzését megnyerte. Cristiano Bergodi tanítványai hazai pályán 2–0-ra megverték a Gaz Metant.

Üdvözöljük kedves Olvasóinkat, rövidesen kezdődik Mioveni-ben a Rapid Bucuresti és a Sepsi OSK összecsapása.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik