Németország a franciák után Hollandiát is legyőzte

R. Gy.R. Gy.
Vágólapra másolva!
2024.03.26. 22:41
Maximilian Mittelstädt gólöröme a hatalmas lövés után (fotó: AFP)
Felkészülési mérkőzésen Németország és Hollandia jó kis meccset játszott egymással. A legutóbb a franciákat legyőző németek ezúttal is diadalt arattak, noha a találkozó elején még a hollandok vezettek.

 

EB-FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Németország–Hollandia 2–1 (1–1)
Frankfurt am Main, Deutsche Bank Park. Vezette: Espen Eskas (norvég).
NÉMETORSZÁG: Ter Stegen – Kimmich (Henrichs, 78.), Tah, Rüdiger, Mittelstädt (Raum, 78.) – Kroos, Andrich (Gross, 59.) – Musiala, Gündogan (Führich, 59.), Wirtz (Th. Müller, 73.) – Havertz (Füllkrug, 73.). Vezetőedző: Julian Nagelsmann.
HOLLANDIA: Verbruggen – De Ligt, Van Dijk, Aké – Dumfries, Schouten (De Roon, 75.), Veerman (Wieffer, 89.), Blind (Simons, 89.) – Reijnders (Q. Timber, 66.), Depay (Weghorst, 75.) – Malen (Gakpo, 75.). Vezetőedző: Ronald Koeman.
Gólszerző: Mittelstädt (11.), Füllkrug (85.), ill. Veerman (4.)

 

ÖSSZEFOGLALÓ

Világklasszisokra emlékeztek Frankfurtban a keddi német−holland felkészülési mérkőzés előtt, az idén elhunyt Franz Beckenbauerre és Andreas Brehmére. A gyász percében az operatőr Ronald Koeman holland szövetségi kapitány arcát is mutatta, s milyen érdekes, a két válogatott egyik emlékezetes összecsapásán Beckenbauer, Brehme és ő is ott volt: az 1990-es világbajnokság nyolcaddöntőjében a későbbi aranyérmes nyugatnémet együttesnek Beckenbauer volt a szövetségi kapitánya, Brehme a 85. percben lőtte csapata második gólját (micsoda mozdulat volt!), Koeman pedig tizenegyesből szépített, 2−1 lett a vége.

Az utódok megadták a módját a két futballnemzet 46. egymás elleni összecsapásának, óriási lendülettel kezdtek, és alig tíz perc elteltével már gólt is láthatott a közönség: a negyedik percben Joey Veerman a nyolcadik holland válogatott meccsén megszerezte első gólját, majd kisvártatva Maximilian Mittelstädt csodálatos lövéssel egyenlített, a stuttgarti hátvéd is először volt eredményes nemzeti együttesében, a keddi még csak a második fellépése volt.

Nem gondoltuk volna a nagy iram és a sok helyzet láttán, hogy sokáig kell várni a következő találatra, de már csak egy született, az is a 85. percben: a csereként beálló Niclas Füllkrug válláról a gólvonal mögé került a labda. Ezzel 2−1-re nyertek a németek, akik 17 döntetlen és 12 vereség mellett immár 17. alkalommal verték meg Hollandiát.

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik